Eggerundstykker – Garantert en snakkis rundt frokostbordet i påsken

Eggerundstykker – Garantert en snakkis rundt frokostbordet i påsken

Påsken nærmer seg med stormskritt. Noen skal på fjellet, noen skal til sjøen, og noen holder seg midt i mellom. Uansett hvor du er så det utrolig godt å starte dagen med «egg i rundstykke» eller innbakte egg om du vil … Dessuten er det en fin måte å oppnå litt kudos for matlagingen din hos familien også.

Beregn ca 1 time.

Forvarm ovnen til 250 grader

Steketid : 15 minutter

 

Ingredienser:

  • 10 egg  – kokes i 5 -7 minutter (avkjøles i kaldt vann – husk å ta av skallet 🙂 )
  • 8 dl hvetemel
  • 2 dl helkorn hvete
  • 2 ts salt
  • 3 dl melk
  • 3 spiseskjeer flytende smør
  • 1 pk gjær
  • Litt tørket timian
  • Parmesan

Slik går du frem:

  1. Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig. La den heve til dobbel størrelse.
  2. Del deigen i 10 like emner og trykk dem flate. Legg et ferdig kokt egg oppå og trekk deigen over.  Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekeplaten ellers kan rundstykkene få en litt rar form når de stekes. Etter hev rundstykkene i 20 – 30 minutter.
  3. Dryss litt revet parmesan og tørket timian på toppen.
  4.  Stek ved 250 °C i ca. 15 minutter på nederste rille.

 

En god start på enhver morgen !! (men det blir vel helst i helgen eller ferien..til lunsj)

 

Postet av Anne Lise Dalene (82 Innlegg)


 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits