Shish kebab med tabouleh, hummus og hjemmelaget pita

Shish kebab med tabouleh, hummus og hjemmelaget pita

Jeg sier det med en gang… Skal du lage EN god middag denne uka, så må det bli denne! Mange har benyttet de fine dagene til å børste rusta av grillen, og finværet skal bare fortsette. Dette er ypperlig grillmat, det er veldig enkelt å få til og tar ikke spesielt lang tid heller. Kjøttet skal ligge og kose seg i en fantastisk marinade en liten stund, men du kan godt bruke tiden på noe annet i mellomtiden. så derfor… Glem den usunne møkkakebaben på gatehjørnet, dra heller hjem og smell sammen dette. Du kommer ikke til å angre! Friskere og bedre sommermat finner du neppe 🙂

 

Shish kebab

Å lage shish kebaben er veldig enkelt gjort. Husk bare på å la kjøttet få seg en lang svømmetur før du legger det på grllen.

Du trenger:

  • 750 g – 1 kilo lammekjøtt, jeg brukte benfri lammebog
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron
  • En god dæsj olivenolje, ca 4 ss
  • 3 båter hvitløk
  • 3 stk laurbærblad
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • Chilipulver etter behag og mage
  • 1 ss hakket frisk bladpersille

 

Directions

  1. Skjær kjøttet opp i biter. Skjær løken og hvitløken opp i biter og bland med oljen, saften fra sitronen, laurbærblad, chili, salt og pepper. Hell dette over kjøttet og la det  marinere i 3-4 timer. Rør om av og til.

    Tre kjøttet  på spyd. Bruker du trespyd, la de trekke en stund i vann før du bruker dem så de ikke brenner opp på grillen.

    Grill kjøttet i ca. 4 minutter på hver side.

 

Tabouleh

Tabouleh er en utrolig frisk og god salat med blandt annet persille og bulgur. Denne har sust opp på favorittlista mi i rekordfart, og kommer til å bli en gjenganger på bordet her i sommer. Du kan servere den med alle typer kjøtt og fisk egentlig, den er med andre ord en god allrounder å kunne. Den passer også selvfølgelig fortreffelig til shsish kebab.

 

Du trenger:

  • 1 1/2 dl sitronsaft
  • 2 dl god ekstra virgin oliveolje
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 dl bulgur
  • 1/2 rødløk
  • En god bunt bladpersille (jeg brukte en hel potte)
  • Revet skall av 1 sitron
  • 1/2 slangeagurk
  • En pakke cherrytomater
  • 1 chili

 

Directions

  1. Kok bulguren som vist på pakken, men reduser koketiden til ca 6 minutter. La den avkjøle seg før bruk.
  2. Finhakk løk, persille og chili og ha det i en bolle.
  3. Klem over saften av sitronen og ha i oljen og sitronskallet. Bland i salt og pepper.
  4. Hakk tomater og agurk og bland det sammen med det andre.
  5. Rør i bulguren.
  6. Ferdig!

 

Hummus

Å lage hummus er faktisk veldig enkelt, dersom du har en blender vel og merke. Og det er veldig sunt, og veldig godt å dyppe pitabrødet i. Dette er på ingen måte noe man dropper for å spare tid, det er gjort på fem minutter. Du trenger heller ikke mye for å lage den. Spør du meg er dette et must til shish kebab og tabouleh!

 

Du trenger:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • Saften av 1 sitron
  • 3 båter hvitløk
  • olivenolje
  • Litt bladpersille, en halv neve holder
  • Salt og pepper etter behag

 

Slik gjør du det:

  1. Ha kikertene, sitronsaft og hvitløk i blenderen, salt og litt olje.

  2. Start blenderen og spe med olje til hummusen får myk konsistens.

  3. Smak til med salt og pepper
  4. Tilsett persille helt til slutt, kjør blenderen et par runder. Ikke kjør lenge, persillen skal ikke bli grøt.

  5. Server i en skål med litt olivenolje og hakket persille på toppen.

 

Hjemmelaget pita

Dette har vi laget før, og de var så gode at man ikke trenger å finne opp kruttet på nytt. Oppskriften finner du her

 

Da gjenstår bare å si vel bekomme!

Postet av EinarNilsen (125 Innlegg)


 

3 Comments

  1. Pingback: Ukens matblogger: Rett i panna

  2. Pingback: Syrisk mat: Muhammara og mutabbal -

  3. Pingback: Syrisk gresskarsuppe -

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits