Frittata med parmesan, parmaskinke, løk og paprika

Frittata med parmesan, parmaskinke, løk og paprika

Sunt, kjapt og billig trenger ikke å bety kjedelig! I dag lagde vi en frittata til middag, og stort enklere, kjappere og billigere går det vel nesten ikke an å gjøre det. Frittata er vel strengt tatt en italiensk omelett, men som vi vet høres jo ting usannsynlig mye mer sexy ut når man sier det på italiensk. Spør du meg er det vel frittata litt mer sexy enn en tradisjonell norsk omelett også, i hvert fall når du boler den opp med såpass mye italienske godsaker som det vi har gjort. Frittata er anvendelig mat også, her har den vært innslag på bordet til både frokost, lunsj, middag og kvelds tidligere. Maten er på bordet på 20 minutter, det er sjelden noe igjen av en stor frittata når vi er ferdig. Det sier vel egentlig sitt 🙂 Relativt sunt er det også, så du kan servere det med god samvittighet!

 

Til en stor frittata trenger du:

  • 10 egg
  • 1 gul  og 1 rød paprika finhakket
  • 1/2 løk finhakket
  • 6 skiver parmaskinke
  • 10 ss kremfløte
  • 1 skikkelig neve med god, revet parmesan
  • 1 skikkelig neve revet mozzarella til topping
  • Hakket, frisk basilikum
  • Salt og pepper
  • Litt olivenolje til steking

 

Sånn gjør du det:

  1. Fres løk, paprika og strimlet parmaskinke i litt olje i ei panne som tåler å puttes i stekovnen. La det ligge og surre mens du kjapt fikser resten.
  2. Kakk alle eggene i en bolle og tilsett fløte, hakket basilikum og litt salt og pepper. Bruk en visp til å blande godt og piske litt luft ned i eggestanden. Ha i revet parmesan og bland godt.
  3. Hell eggeblandingen over grønnsakene og skinken i panna og bland med stekespaden. Fortsett å vende litt på blandingen mens den stivner slik du gjør med eggerøre. Stopp vendingen når den begynner å bli halvstiv, det er tross alt en frittata og ikke eggerøre du skal lage.
  4. La frittataen stå og godgjøre seg i panna på lav varme til den er nesten helt stiv.
  5. Ha over den revne mozzarellaen og sett panna i stekovnen under grillen i noen minutter til osten er gyllen.
  6. Ha litt finhakket basilikum på rett før servering.

Har du gjort alt riktig, skulle du nå ha en fantastisk flott og smakfull frittata på bordet. Omelett er virkelig mer sexy på italiensk! Server den med litt godt brød og kos deg!

Postet av EinarNilsen (125 Innlegg)


 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits