Ovnsstekt kylling med høstens rotgrønnsaker

Ovnsstekt kylling med høstens rotgrønnsaker

Høsten sniker seg på oss nå, bare seks grader på termometeret i morges. Et definitivt tegn på at vi nærmer oss den kalde årstiden. Et annet tegn på at høsten er her, er at butikkene nå bugner over av flotte norske rotgrønnsaker. Sellerirot, gulrøtter, persillerot, rødbeter etc. Ferske og smakfulle! Da blir man inspirert til å lage en litt rustikk middag med ovnsstekt kylling servert med ovnsbakte rotgrønnsaker. Du kan gjerne bruke andre typer enn de jeg har brukt her, rødbeter og persillerot er fantastisk godt å bake det også. Bare husk på at du har spist rødbeter dagen i forveien, ellers kan man fort få seg et aldri så lite sjokk når man går på do dagen etter slik mannen min gjorde… Vel, absolutt nok om det…

Ovnsstekt  kylling er utrolig enkel mat, den trenger bare litt steketid. Spesielt dersom du bruker en stor landkylling slik vi gjorde her. En annen ting er at alle liker ovnsstekt kylling, det er som regel en innertier hos ungene. Og da blir selvfølgelig en mor glad:-)

 

Ingredienser:

  • 1 hel kylling
  • 6 store poteter
  • 5 store gulrøtter
  • 2 løk
  • 1 sellerirot
  • 5 store sjampinjonger
  • 3 fedd hvitløk
  • Smør
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • Noen kvister frisk timian
  • 2 solide kvister frisk rosmarin
  • Noen kvister frisk løpstikke (eller bladpersille)

 

Slik gjør du det:

  1. Skjær poteter, gulrøtter, løk, sellerirot og sjampinjonger i skiver. Ha alt i en ildfastform. Vend grønnsakene i litt rapsolje. Salte og pepre. Og ha i ca 1/3 av urtene over grønnsakene.
  2. Tørk kyllingen med litt papir som ikke loer. Skjær små lommer i skinnet på kyllingen hvor du har i biter av hvitløk. Masser inn kyllingen med smør, salt, pepper og urter.
  3. Ha kyllingen i en stekepose. (Dette anbefaler jeg på det varmeste. Jeg synes at kyllingen smaker bedre og blir mer saftig ved å bruke stekepose…(nå høres jeg ut som min mor :-)).
  4. Plasser kyllingen i den ildfaste formen, oppå grønnsakene.
  5. Stekes på 220 grader i 2 timer eller til kyllingen har fått en fin gylden brun farge.
  6. Jeg brukte sjyen fra kyllingen som saus – husk å sile sausen over i en kasserolle, og smak til med salt og pepper.
  7. Da skulle du ha en perfekt ovnsstekt kylling med tilbehør til å sette rett på bordet.

 

Don`t be a chicken – Eat chicken

Husk å kjøpe kylling som har hatt et godt liv og som slaktes på etisk vis

Postet av Anne Lise Dalene (82 Innlegg)


 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits