Iskrem med lønnesirup og bacon

Iskrem med lønnesirup og bacon

Her skal du få en oppskrift på en iskrem som du med alt hell kan servere til frokost. Jeg lover deg at du blir kjempepopulær og lykkelig om du serverer denne til: kjæreste, ektefelle, barn, svigermor, svigerfar, onkler, tanter, kusiner, fettere, one night stands (som du ønsker å treffe igjen), venner, uvenner, nabo, besteforeldre  etc. De eneste som ikke blir lykkelige er de som teller kalorier, men dem kan du servere en stangselleri og yoghurt naturell – da blir du populær der også.

Hvis du er så heldig å ha en brukbar ismaskin, kan du lage is på 1-2-3. Hvis du ikke har en må du planlegge litt mer. Uansett så blir resultatet veldig godt. Om du er av den utålmodige eller lite strukturerte personen så anbefaler jeg å få kjøpt deg en ismaskin. Da trenger du ikke planlegge for å imponere. Ismaskin kan man få kjøpt flere steder, men hvorfor ikke bare bestille på nett.  På Kitchen Time sine nettsider har de flere typer ismaskiner og annet kjøkkenutstyr. Jepp, folkens. – De var så snille å gi oss en maskin til prøving, så da må dette derfor anses å være et sponset innlegg også. Sånn for ordens skyld. Men isen smaker veldig godt, vær trygg på det 🙂 Uansett, her er pannekaker med iskrem med lønnesirup og bacon.

 

Her er oppskriften på iskrem med lønnesirup og bacon.

 

 • 2 ½ dl fløte
 • 3 eggeplommer
 • 50 gram sukker
 • 1 vaniljestang
 • ½ dl lønnesirup (eller etter smak og behag)
 • ½ pk  bacon

 

Slik lager du iskrem med lønnesirup og bacon

 1. Pisk fløte til krem  i en bolle. Pisk eggeplommer, sukker og kornene av vaniljestang til en luftig eggedosis i en annen bolle. Vend forsiktig kremen inn i eggedosisen. Ha i ønsket mengde lønnesirup (smak dette til), og ha i sprøstekt bacon biter (veldig små biter – jeg stekte baconet til det var sprøstekt , lot fettet renne av på et kjøkkenpapir, hadde bacon i en plastpose og knuste baconet i posen).
 2. Om du ikke har ismaskin har du bollen med is i fryseren. Rør i isen hver time de første 4 timene slik at det ikke danner seg iskrystaller i isen.
 3. Om du har ismaskin –  følg bruksanvisningen på den ismaskinen du bruker.
 4. Når du skal servere isen, lag gjerne små pannekaker som du serverer ved siden av isen. Strø gjerne ekstra bacon og ha en dæsj lønnesirup på isen før du serverer.
 5. Server med litt baconbiter og noen blåbær… Ha en riktig god frokost!

Postet av Anne Lise Dalene (82 Innlegg)


 

One Comment

 1. Jeg liker ikke kaker, hva kan jeg lage da?

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits