Syrisk mat: Muhammara og mutabbal

Syrisk mat: Muhammara og mutabbal

Forrige fredag var vi så utrolig heldig å ha besøk av Ola Wilkinson. Ola kommer fra Syria og er umåtelig dyktig til å lage mat. Ola arrangerer veldedighetsmiddager hvor pengene går til Unicefs arbeid for syriske barn. For å få litt mer informasjon om dette gå på facebooksiden: Fundraising Dinner.

Denne fredagen lærte hun oss å lage forskjellige syriske retter. Og for noen retter!!!! Det er så gøy å prøve ut andre smaker og krydder enn det vi vanligvis gjør, og de rettene som var på menyen denne kvelden var fantastiske. Denne uken kommer vi til å legge ut oppskriftene på alle rettene vi lagde. Til sammen ble disse rettene dette et utrolig godt og sosialt måltid. Ingenting er for meg mer sosialt og koselig enn å samles rundt et middagsbord og dele god mat. Prøv det !!

Vi starter med oppskriften på 2 ulike dipper, muhammara og mutabbal. Vi lagde pitabrød (finn oppskriften på pitabrød her) og dyppet brødet oppi dippene.

 

muhammara

muhammara

 

Nok til fire personer
Tilberedningstid: ca 1 time

Muhammara

 

Dette trenger du:

  • 2 dl brødsmuler
  • 1 dl extra virgin oliven olje
  • 4 spiseskjeer tahini (sesampure)
  • 60 gram valnøtter
  • 4 grillet søt paprika (fåes kjøpt på glass)
  • 1 rødløk
  • 2 ss granateple syrup
  • 1 ss chili pasta (smak til)
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ts cumin (krydder)
  • 1 ts salt

Ha alt sammen i en blender eller stavmikser, og bland sammen. Smak til med chilli etter ønske. Pynt med hakkede valnøtter.

 

Mutabbal

  • 2 store auberginer
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 2 fedd hvitløk
  • Liten dæsj salt (smak til)
  • Liten dæsj pepper (smak til)
  • 2 ss granateple syrup
  • Granateple og bladpersille til pynt
  • Smak til med røkt paprikapulver (hot)

 

 

Grill auberginene i ovnen (husk å stikke små hull i auberginen før du griller den). Når auberginene er grillet skreller du den ene auberginen og lar skallet være på den andre. Del auberginene i biter. Ha auberginen og resten av ingrediensene i en blender eller stavmikser. Smak til med krydder. Pynt med granateplefrø og bladpersille.

Da var dippene på plass, mer deilig syrisk mat legges ut i dagene fremover. Til sammen blir det fest!!!

Postet av Anne Lise Dalene (82 Innlegg)


 

One Comment

  1. Pingback: Baba Ganoush - Libanesisk auberginedip -

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits