Einars lørdagskylling

Einars lørdagskylling

Det er i helga man skal kose seg, er det ikke? Neida… Vi koser oss oftere enn det her hjemme, litt for ofte egentlig. Selv om man prøver å styre unna fløtesausen på ukedagene, er det lov en gang i blant. Men ettersom vi kaller den lørdagskylling, så er det helg her. I hvert fall i navnet. Greia er vel at jeg ble så fristet av Viestads kyllinglår her om dagen, snakker om reelle kyllinglår her altså, ikke om Viestad selv. Han er en fabelaktig matkar, men jeg har aldri sett lårene hans. Vel, jeg kunne ikke være noe dårligere, så jeg tenkte jeg kunne legge ut min versjon av lørdagskylling. Den ligner litt, men er selvfølgelig heeeelt annerledes. Sikkert mye bedre også (selv om jeg ikke har smakt hans og dermed ikke egentlig kan si det). Jeg rappa imidlertid et lite element fra han, kommer tilbake til det litt senere.

Det beste med denne retten er vel egentlig at den for det første er supergod, men samtidig ufattelig lett å lage. Ikke tar det lang tid heller, alt er unnagjort på en time inkludert koking og steking. Så egentlig er det kanskje litt dumt å kalle det lørdagskylling, ettersom den er mer eller mindre innafor som hverdagsmiddag når det gjelder tidsbruk. Men med tanke på fløten og hvor sabla godt det er, er det kanskje i helgen den passer best. Et godt forslag til middagsbordet til helgen altså!

Jeg blir utrolig glad når folk forteller meg at de har gått over til kylling man vet har hatt et greit liv. Lenge har jeg vært i tvil om jeg skulle blogge kyllingretter, ettersom det er så ufattelig mye uetisk kylling på markedet. Men jeg registrerer at flere og flere tenker over hvor kyllingen kommer fra, så da går jo ting riktig vei. Please folkens, det koster ikke sååå mye mer, dessuten smaker det bedre når maten har hatt det bra!

Til lørdagskylling trenger du:

  • 4 kyllinglår av solid størrelse
  • 2 løk (en holder hvis du ikke vil ha så mye løk)
  • 3 fedd hvitløk
  • Frisk timian
  • Litt frisk bladpersille
  • 1 kartong kremfløte (kan godt suppleres med litt creme fraische)
  • 2 dl kylling/hønsekraft
  • 1 dæsj eplejuice
  • Saften av en halv sitron
  • Litt hakkede, ristede hasselnøtter (ideen stjålet fra Viestad)
  • Paprikapulver
  • Løkpulver
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

 

Slik lager du lørdagskylling:

  1. Start med å gni inn kyllinglårene med paprikapulver, løkpulver og salt/pepper.
  2. Hakk løk og hvitløk. stek løken gyllen i ei panne, ha i hvitløken og litt frisk timian og la den få et par minutter til.
  3. Ha løken over på en tallerken og bruk pannen til å brune kyllingen på begge sider på passelig varme les:medium. La kyllingen steke med skinnsiden ned først. Den fester seg nok litt til panna, men jeg lærte av artikkelen til Viestad at den faktisk slipper panna når den er brunet. Og det funket.
  4. Når kyllingen er brunet, har du løken tilbake i pannen igjen. Hell over kyllingkraft, fløte sitronsaft og en liten dæsj eplejuice. Ikke mye, men en klunk lissom. Kok opp, skru ned varmen, og la det småputre under lokk i en halvtime. Ta av lokket og la den småkoke litt videre til sausen har redusert seg. Du ser sjøl når du synes den er passe tykk.
  5. Så er det egentlig bare å hive innpå, dryss over litt finhakket persille (det ser så sunt ut) og litt finhakkede hasselnøtter ristet i varm panne. Den rappa jeg fra Viestad, som jeg sier, den fyren kan sine ting. Krønsjen fra hasselnøttene passer utrolig godt til dette. Server med kokt ris eller stekte poteter, salat og litt godt brød til.

 

Vel bekomme!

Postet av EinarNilsen (125 Innlegg)


 
Tags:

2 Comments

  1. Meget lik «min» kyllingrett. Jeg bruker bryst, ikke lår. Og så har jeg litt finhakket chili som jeg steker sammen med løken og hvitløken (gir en liten ekstra piff…)

    • EinarNilsen EinarNilsen says:

      Chili er bra 🙂 Men 3-åringen synes det blir litt for heavy! Men som voksenmat er det topp!!!

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits