Hot kyllingsuppe  som mamma lager den

Hot kyllingsuppe som mamma lager den

Suppe er populært hjemme hos oss. Det er godt og så føles det veldig sunt. Og vi trenger ikke mer enn at det føles sunt for å spise mye av det. Denne suppen pleier mamma å lage. Det som er fint med denne oppskriften er at den kan serveres til de som er allergiske for melk og gluten også – det er bare å erstatte melkeproduktene med rapsolje og kokosmelk. Vi bruker kokosmelk i denne, og synes faktisk det smaker enda bedre enn med melk eller fløte. Vi er opptatt av at kyllingene vi spiser skal ha hatt et godt liv og oppfordrer jo dere til å gjøre det samme. Uansett, her er i hvert fall oppskriften på hot kyllingsuppe a la Unni Dalene. Mannen min og lillejenta elsket denne suppa, og vi kommer til å lage den titt og stadig her hjemme også fremover. Sånn er det når man bor med en suppeelskende familie. Vel bekomme, ha en flott påske alle sammen!

 

Til 4 personer

Tid: 45 minutter

 

Til en gryte hot kyllingsuppe trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • 1 eple
  • 1 løk
  • 2 ss smør (kan også bruke melkefri margarin eller rapsolje)
  • 1 ss karri
  • 2 bokser hermetiske  hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 3 dl matfløte (eller kokosmelk)
  • 2 grønnsaks buljongterninger
  • 1 ts sukker
  • 0,5 dl finhakket persille eller vårløk

 

Slik lager du hot kyllingsuppe:

  1. Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken.
  2. Smelt smøret med karri i en kjele, fres kylling, eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljongterninger og matfløten/kokosmelken.
  3. La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 – 10 minutter.  Smak til med salt, pepper og sukker.
  4. Dryss hakket urter over suppen rett før servering.

Da er det bare å kose seg, du skal nå ha en fantastisk hot kyllingsuppe slik min mor lager den. Jeg lover at den smaker godt!

Postet av Anne Lise Dalene (82 Innlegg)

Oppsummert
Navn på oppskrift
Hot kyllingsuppe
Publisert
Forberedelser
Koketid
Total tidsbruk
Gjennomsnittsrating
no rating Based on 0 Review(s)

 

2 Comments

  1. Reidun Dale Haugestad says:

    Jeg vet denne er god! Skal bruke oppskriften her neste gang!

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits