Kyllingfilet med soppris, rotgrønnsaker og frityrstekt pastinakk

Kyllingfilet med soppris, rotgrønnsaker og frityrstekt pastinakk

Når det kommer til kyllingfilet så er det tilbehøret som gir smak synes jeg. Her kommer en oppskrift hvor det er tilbehøret som står i fokus. Kyllingfilet er ikke så vanskelig å lage, det er det man har til kyllingfileten som kan være utfordrende. Heldigvis er denne oppskriften enkel og kjapp å lage.  Tilbehøret er laget av det som er lett å få tak i om dagen. Soppen er plukket og donert til oss av mamma, tyttebærene har vi fått av svigermor og rotgrønnsakene er billige om dagen fordi det er sesong. Alt er fikset på ca 1 time alt i alt.

 

Dette trenger du når du skal lage kyllingfilet til 4 personer:

 

Til kyllingfiletene:

 • 4 kyllingfileter
 • 3 persillerot
 • ½ sellerirot

Kyllingfilet stekes raskt i en panne med smør, slik at filetene får en fin brun stekefarge. Ha kyllingfiletene i en stekeform sammen med rotgrønnsakene (som er skåret i biter). Stekes videre i en forvarmet ovn på 220 grader i 30 minutter (eller til kyllingfiletene er stekt). Hvor lang steketid som trengs varierer fra ovn til ovn og fra kylling til kylling.

 

Til soppris:

 • 1 liter kokt ris
 • Håndfull tørket steinsopp (bløtes 15 minutter i varmt vann før bruk)
 • 1 løk
 • 3 dl fløte
 • Salt og pepper

Slik gjør du det:

Stek soppen til den har blitt brun, ha i finhakket løk og stek til løken har fått en lett gylden farge. Ha dette sammen med risen. Ha i fløte. Rør dette forsiktig sammen og varm det forsiktig på lav varme. Smak til med salt og pepper.

 

Fritert pastinakk:

 • 1 stor pastinakk
 • 2 – 3 dl stekeolje (jeg har brukt rapsolje)

Skrell pastinakken på langs med en ostehøvel. Ha stekeoljen i en panne og frityrstek pastinakken til den er brun. Ha pastinakken på et kjøkkenpapir slik at det overflødige fettet renner av. Dryss over salt.

 

Sjysaus:

Dette trenger du:

 • 3 dl kyllingkraft
 • 1 dl soppkraft
 • 1 stor hvitløksfedd
 • 1/2 løk
 • Frisk timian
 • Pepper
 • 2 ss tyttebærsyltetøy
 • 1 ss balsamico
 • Liten dæsj soyasaus
 • 1 ts sennep

Fres finhakket løk og hvitløk kjapt i litt smør i ei gryte. Ha i timian og la den få 10 sekunder til i gryta før du har i kyllingkraft og soppkraft (bruk gjerne bløtleggingsvannet fra soppen). La det koke inn litt.

Når du synes at smaken er kraftig nok, har du i balsamico og tyttebærsyltetøyet. Ha også i sennepen. Smak til med salt, papper og en liten dæsj soyasaus.

Sil gjerne av før servering.

 

Postet av EinarNilsen (125 Innlegg)


 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits