Spaghetti med salviesmør, hvitløk, bacon og småtomater

Spaghetti med salviesmør, hvitløk, bacon og småtomater

Pappa er alenepappa denne uka… Og pappa er sliten… Da må vi ty til kjappe middager, og det er ikke alltid like enkelt å finne på noe hjemmelaget når du vet at tidsvinduet begrenser seg til en knapp halvtime. Jeg sliter tilogmed med å komme opp med en god salat på den tiden. Som så ofte eller ble spaghetti igjen redningen, og skal jeg være ærlig så er dette noe jeg like gjerne kunne servert til søndagsmiddag. Så godt er det, helt sant! Og kjappere blir det ikke, drøye tjue minutter med litt effektiv bruk av tiden. I dag ble det en kjapp oppskrift på spaghetti med salivesmør.

Mange har sikkert smakt spaghetti med salviesmør tidligere, dette er tross alt en klassiker. Selv har jeg gjerne fått det servert med en eller annen type ravioli, men ettersom man ikke har tid til å lage pastaen sjøl i dag, og kjøpt ravioli smaker høgg, så funker det fint med spaghetti også. Jeg har lagen en variant av denne tidligere, men i dag  gjør vi nok en liten vri og serverer den med sprøstekte biter av bacon, rødløk, hvitløk og noen lekre små tomater.  Er du veggis, kan du like gjerne droppe bacon. For spaghetti med salviesmør en er god middag i seg sjøl. Men kjøttspisere som vi er, bacon smaker fortreffelig sammen med salviesmør. Og da er det jo ikke noe å tenke på, bacon it is! Godt økologisk tørrsaltet bacon! Bedre blir det bare ikke!

Oppskriften passer til fire personer, alt er fikset på en halv time.

 

Til spaghetti med salviesmør, hvitløk, bacon og tomater trenger du:

  • 500 gram fersk pasta, vi brukte tynn spaghetti
  • 2 pakker bacon, skåret i små biter
  • 1 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 dl smeltet smør pluss litt til steking
  • 12-15 blader av frisk salvie, grovhakket
  • Saften av en godt moden sitron
  • En god neve eller to med revet parmesan
  • 1 pakke cherrytomater
  • Grovkvernet pepper
  • Salt til kokevannet

Slik lager du spaghetti med salviesmør, hvitløk, bacon og tomater:

  1. Start med å sette på kokevannet til pastaen, det tar en stund å koke opp.
  2. Stek bacon og finhakket rødløk i en panne. Ha i hakket hvitløk mot slutten av steketiden slik at hvitløken ikke brennes. Ha til slutt i delte tomater og la de varmes opp før du trekker panna til side.
  3. Smelt smør i en liten kjele, ikke ha på for sterk varme. Ha i den finhakkede salvien i smøret og la det putre forsiktig en stund slik at smøret tar smak av salvien.. Klem i saften av sitronen.
  4. Kok pastaen til den er fin og al dente, ikke overkok den, da blir den graut.
  5. Sil av pastaen og bland i salviesmøret, bacon/tomatblandingen og  revet parmesan. Kvern rikelig med sort pepper over. Spar gjerne litt parmesan til å drysse på toppen. Selv liker jeg litt basilikumolje lett drysset over, men det er jo en smakssak.

Vips har du en ferdig middag, mat for konger! Dette blir fort en klassiker på bordet, det kan jeg love. Stort enklere blir det ikke, og endelig har du en oppskrift du kan bruke salvien din på også. Neida, sikkert mange av dere som bruker det en gang i blant, men jeg har et inntrykk av at vi nordmenn er ekstremt dårlige til å benytte oss av denne fantastiske krydderplanten.

Uansett…

Vel bekomme!

Postet av EinarNilsen (125 Innlegg)

Oppsummert
Navn på oppskrift
Pasta med salviesmør, hvitløk, bacon og småtomater
Publisert
Forberedelser
Koketid
Total tidsbruk
Gjennomsnittsrating
1 Based on 4 Review(s)

 

Hyggelig om du legger igjen en kommentar :-)

 
 
 
 
Blogglistenhits