Vi som skriver bloggen

 

1450736_10151823552116723_386949719_n

 

 

Her finner du litt om oss  som skriver denne bloggen:

Jeg heter Einar Nilsen og har vært en foodie så lenge jeg kan huske og jeg kommer fra en usedvanlig matglad familie. Kona mi, Anne Lise beskylder meg for å være litt matsnobb … Hvis det å ville ha mat av god kvalitet, laget fra bunnen og med sjel er å være snobb? Ja, da er jeg skyldig i anklagen. Jeg mener at de fleste halv- og helfabrikkerte matvarer som regel er ganske uspiselig og derfor hører hjemme på Grønmo. (Men jeg innrømmer gladelig, det finnes absolutt noen hederlige unntak). Jeg fikk beskjed om at blodsukkeret mitt ikke var særlig friskt for noen år siden, normalt en skrekkbeskjed for en som er like opptatt av mat som det jeg er. Det viste seg derimot at god mat også kan være sunn! Fløtesausene får være forbeholdt sjeldenhetene, det finnes uendelig mye godt man kan spise med god samvittighet, også for de som er i samme båt som meg. Du vil kanskje finne en del lavkarbooppskrifter her i bloggen … Det er fordi de ikke virker like mye inn på blodsukkeret, IKKE fordi jeg tror på mirakelkurer som lover lav vekt uten å måtte slite litt for det! Det som går inn i gapet, må komme ut igjen i en eller annen form. Alt som ikke gjør det??? … Ja, det sparer kroppen på! Det er enkel matematikk!

Jeg er veldig opptatt av å sove godt om natten, det er viktig for meg at maten har hatt det godt før den havner på bordet hjemme hos oss. Ingen gåselever, eller burhøns med andre ord. Glade griser og kyllinger, ja takk!

Jeg har et stort kulinarisk handicap, noe som gjør at jeg aldri kunne ha blitt profesjonell kokk. Jeg er ikke spesielt begeistret for rømme og oster som er skarpere enn Jarlsberg og cheddar. Ser du etter det, har du kommet til feil blogg! (Mulig frua skriver litt om det riktignok, hun er en sucker etter sånt.)

Ellers er jeg fotomann, kommunikasjonsmann, musikkmann, jakt- og sportsfiskegeek (noe jeg håper denne bloggen etterhvert vil reflektere). Mann til 1, far til 1, og bonuspappa til 1.

Livet består av mer enn god mat, men det er ikke så mye som er viktigere enn det!

Einar

————————————————————

 

Jeg heter Anne Lise Dalene og som den kvinnelige delen av bloggen skal jeg primært ta for meg prikken over iène..dvs desserter og søtsaker. En forkjærlighet for alt som er søtt har jeg hatt siden jeg var bitteliten. Mine første minner fra barndommen har med søtsaker å gjøre. Som 10 åring var jeg med i 4H og der ble kakebaking mitt tema..og siden har jeg bakt og laget desserter. Det skal være sagt at jeg IKKE er profesjonell eller spesielt avansert i min matlaging – men jeg liker å pusle på kjøkkenet med mat som jeg vet ALLTID blir tatt godt imot. (alle liker søtsaker).
Jeg ønsker å presentere desserter og kaker som er enkle å lage, og som ikke tar allverdens av tid å lage.

MAKE DESSERTS NOT WAR !!

Anne Lise

 
 
 
Blogglistenhits