For meg er rabarbra og jordbær smaken og lukten av sommer. Hvis det var noe jeg gledet meg til hver sommer var det at jordbærene på Drottningborg gartneri skulle modnes slik at mine venner og jeg kunne gå på jordbærslang om kvelden. Rabarbra pleide jeg å spise hos min farmor i Porsgrunn. Hun hadde rabarbra som vokste i hagen – og så fort rabarbraen var stor og moden fikk vi hvert vårt tomme yoghurtbeger med sukker som vi dyppet rabarbraen i. Jeg husker at vi spiste så mye at magesyren nesten tok knekken på oss. Nå er det ikke så mye jordbærslang lengre og heller ikke så mye rabarbraplukking. Men smaken av sommer vil alltid være rabarbra og jordbær. Derfor var jeg veldig kjapt med å prøve ut denne oppskriften på rabarbra- og jordbærlimonade som jeg fikk. Dette er barndommen i flytende form. Nyt den på varme eller kalde sommerdager. Uansett så vil den bringe frem gode sommerminner.

 

[ingredients title=»Ingredienser:»]

 • 200 gram rabarbra (renses og kuttes opp i 2 cm biter)

   

 • 7 dl vann

   

 • 2 dl sukker

   

 • 3 strimler med sitronskall (ca 3 cm lange)

   

 • ½ ts vanilje (jeg brukte vaniljefrø)

   

 • 5 dl oppskårne jordbær

   

 • 2,3 dl sitronsaft (fra ferske sitroner – ca. 5 stk)

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

 1. Kok opp rabarbra, vann, sukker, sitronskall og vanilje til sukkeret har løst seg opp. La dette så småkoke under lokk i ca. 10 minutter.
 2. Tilsett halvparten av jordbærene (2,5 dl) sammen med miksturen og la det koke under lokk i 2 minutter.
 3. La limonaden avkjøles i kasserollen.
 4. Sil limonaden i en beholder/mugge/o.l (husk å røre godt i den kokte rabarbra/jordbærmiksturen slik at du får med deg så mye av væsken som mulig).
 5. Ha i resten av jordbærene og ha i sitronsaften.
 6. Server limonaden i rause glass med mye isbiter.

[/directions]

Vips så har du rabarbra- og jordbærlimonade! Kos dere 🙂