Noen ting burde man gjøre, trene for eksempel. Og i dag er det egentlig min treningsdag. Men er jeg på gymmen? Neida! Jeg måtte stå opp før froskene sang i dag for å rekke et morgenfly til Stavanger. Trøtt og bister bega jeg meg ut i morgenkulda, deltok i møtet, og kom meg hjem sånn utpå kveldingen. Selv om jeg sov på flyet både den ene og den andre veien (ble ikke all verdens søvn på hjemveien ettersom et lite krapyl i setet bak meg fant ut at mitt blanke hode var fint å klistre halvtygd smågodt på) ble fristelsen til å innta horisontalen på sofaen for stor når jeg kom hjem. Trene får man gjøre i morra, sofatid i dag. Har ikke sett den siste episoden av Mammon enda, så her krøller jeg meg sammen med en kopp god og varm sjokolade med krem. Klar for å se hva slags slutt de har klart å lage som har fått hele TV-Norges hylekor i sving…

Varm sjokolade gir meg en solid dose barndomsminner. Både mormor og farmor satte kjelen på komfyren i det jeg stakk hodet inn døra. Bortskjemt på kjærlighet og varm sjokolade var jeg, og jeg lager meg gjerne en kopp varm sjokolade titt og stadig den dag i dag. Gode assosiasjoner er godt på tverre og trøtte dager. Lenge var jeg hardcore på at den skulle lages på samme måte, kun sjokolade, melk og en ørliten dråpe kaffe. Men jeg har de senere åra funnet ut at varm sjokolade kan være så mye mer enn det. Litt chili er fint å ha i, litt vanilje er fint, men i dag lagde jeg altså en helkrydret variant. Nesten litt smak av jul i den. Det er fortsatt varm  sjokolade, men med en rekke spennende tilleggssmaker som gjør det til en ganske så annen opplevelse. Vel verdt å prøve! Oppskriften er nok til en familie sånn omtrent.

 

Til krydret, varm sjokolade trenger du:

 • 1,3 l H-melk
 • 2,5 plate kokesjokolade, gjerne mørkere type
 • 1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljestang
 • 1 ts kanel
 • Chilipulver eller litt frisk chili etter smak
 • 1/4 ts malt muskat
 • 1/4 ts malt nellik
 • En liten dæsj kaffe er også godt i

 

Slik lager du krydret varm sjokolade:

 1. Varm melken på middels varme, brekk sjokoladen i biter og smelt den i melken. Pass på, melken skal ikke koke, da smaker det grøt.
 2. Ha i krydderne og eventuelt litt kaffe, og la den få stå å trekke på svak varme en liten stund.
 3. Server med litt pisket krem på toppen

 

Perfekt for kalde vinterkvelder med peisbål og et program på skjermen!