De beste baguetter jeg kan få er de baguettene som har myk skorpe. I stedet for å måtte bekymre meg for om baguetten skal smuldre sammen eller at tennene mine skal falle av fordi skorpen er så hard, kan jeg la smakssansene boltre seg og bare nyte. Et eksempel på slike baguetter er de jeg får servert på Subway (nei..er ikke sponset av dem..). Jeg har fått tak i en oppskrift på baguetter som er ganske lik det jeg får servert på Subway. Jeg kan på forhånd fortelle at hemmeligheten bak en myk skorpe er å smøre de ferdigstekte baguettene inn med smør umiddelbart etter at de er tatt ut av ovnen…

 

[ingredients title=»Du trenger:»]

 • 5 dl varm vann (fingerlunken – 38 grader)
 • 1 pk gjær
 • 2 ss sukker
 • 3 ts salt
 • 8 ss olivenolje
 • Ca 15 dl mel

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

 1. Ha varmt vann, gjær, sukker, salt og olivenolje i en bakebolle. La blandingen stå og løse seg opp i ca 5 minutter. Tilsett 2,5 dl mel og bland dette godt sammen (bruk en mikser). Tilsett mel litt etter litt til mens deigen blir eltet i maskinen. Når deigen slipper tak i bollen og er blank og jevn er den ferdig eltet. Ha deigen på en melete overflate og kna den lett. Ha deigen over i en bolle. La deigen heve i 30 minutter.
 2. Del så deigen i 8 like store deler. Rull dem ut til tykke pølser. Ha deigpølsene på et stekefat (med bakepapir under). Dekk deigpølsene med plastfolie som er sprayet med fett (slik at ikke plasten fester seg til deigen under heving). La dette heve i en time.
 3. Stekes på 175 grader (midt i ovnen) i 20 – 25 minutter. Eller til baguettene har fått en fin farge.
 4. Når baguettene er ferdige og tatt ut av ovnen, smør overflaten på baguettene med smør. La så baguettene avkjøles under et rent håndkle.
 5. Når baguettene er avkjølt er det bare å hive på favoritt pålegg. Einar lagde en fantastisk god Philadelfia cheesesteak sandwich av baguetter som dette..(som forslag og inspirasjon).

[/directions]

 

phillycheesesteak