En spiselig suppebolle fikk jeg smake første gang jeg var på en av mine sjeldne fjellturer. Jeg har sett at det etter hvert har blitt poppis på fjellstuer i skianleggene her i landet også. Det er ganske så artig å kunne spise suppebollen i tillegg til innholdet, og det blir fort en snakkis rundt bordet. Det er overhodet ingen sak å få kidsa til å spise suppe når også tallerkenen kan spises.

Å lage suppebollen er veldig enkelt, bare å lage en enkel gjærbakst. Det tar ca 1,5 time alt i alt! Du kan gjerne lage suppebollene litt tid i forveien, men de smaker selvfølgelig best når de er ferske. Men du kan godt lunke de litt i ovnen før servering dersom du lagde dem tidligere på dagen.

Her får du oppskriften på  4 stk spiselig suppebolle.

Trenger du oppskrift på en god blomkålsuppe finner du den her.

 

Dette trenger du til spiselig suppebolle:

 • 50 gram smør
 • 6 dl melk
 • 1 pk tørrgjær
 • 2 ts salt
 • 2 ts sukker
 • Ca 1,5 l hvetemel

 

Slik lager du spiselig suppebolle:

 1. Smelt smør og ha melk sammen med det varme smeltede smøret. Varm væsken til fingerlunken (37 grader). Ha i sukker og gjær. Bland dette god ut slik at gjæren og sukker er oppløst.
 2. Ha i mel og salt. Ha i melet gradvis til deigen er blank og smidig. La deigen få heve til dobbelstørrelse.
 3. Elt deigen godt med mel. Når deigen er blank, smidig og slipper bakeunderlaget er den ferdig eltet.
 4. Del deigen i 4 like store deler og form dem som store boller. Kjevle dem ut til tjukke leiver. Lag baller av aluminiumsfolie, legg leiven over slik at det blir til en bolle. La dem etterheve i 20 minutter. Stek bollene på 220 grader i ca 30 minutter (eller til de er gyldne).
 5. Avkjøl bollene på rist, og ta ut aluminiumsfolien.

Og det beste – med en spiselig suppebolle sparer du oppvask! 🙂