I sommer har vi spist mye loff. Loff og reker, loff og jordbær, loff og kantareller. Loff er noe jeg forbinder med ferie.  Da jeg var liten og ble tvunget opp på fjellet var vissheten om at banan og loff ble servert på toppen av fjellet det som hold meg gående (bokstavelig talt). Nå slipper jeg heldigvis å bestige fjell for å få fersk loff. Nå kan jeg lage den selv på flatmark.. Det kan du også gjøre nå. Om du ønsker å lage den litt mer fancy, kan du flette deigen – og vips kan du imponere med fletteloff.

 

Dette trenger du til fletteloff:

  • 50 gram smør
  • 6 dl melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • Ca 1,5 l hvetemel

 

Slik gjør du det:

  1. Smelt smør og ha melk sammen med det varme smeltede smøret. Varm væsken til fingerlunken (37 grader). Ha i sukker og gjær. Bland dette god ut slik at gjæren og sukker er oppløst.
  2. Ha i mel og salt. Ha i melet gradvis til deigen er blank og smidig. La deigen få heve til dobbelstørrelse.
  3. Elt deigen godt med mel. Når deigen er blank, smidig og slipper bakeunderlaget er den ferdig eltet.
  4. For fletteloff så deler du først deigen i 2 like store deler. Del så hver del i tre like store deler og form dem i like store pølser. Flett så deigpølsene. La deigen få heve i 20 minutter til.
  5. Stek brødene på nederste rille på 220 grader i ca 30 minutter (eller til loffen har fått en fin gylden farge).
  6. Avkjøl brødene på rist.

Vips, to fletteloff klare til å spises! Vel bekomme!