Butterdeig er som poteten og kan brukes til mye. Jeg har ikke brukt butterdeig så mye tidligere, men med tanke på alt jeg kan lage med den så kommer jeg til å bruke den mye fremover. Butterdeig tar tid å lage på egenhånd, men den frosne butterdeigen på butikken er nesten like god og fungerer godt til vårt bruk.

Nå om høsten er det ikke uvanlig at man får lyst på litt god kveldsmat eller en kveldssnack når man har tent noen stearinlys, skjenket seg noe i glasset, og krøllet seg sammen i sofaen. Da er det jo en fordel at ting er kjapt å lage. Da er det greit å ha en pakke butterdeig liggende i fryseren. Man har alltid noe godt man kan legge på, enten det er søtt eller salt. Det er kun fantasien som setter en stopper her. Vi fant litt god cheddar og litt tørket steinsopp, mer trenger man jo ikke!

Denne oppskriften er så enkel at det nesten er flaut å skrive om det. Men dette er så godt at den fortjener å få plass på bloggen.

 

Dette trenger du til en kveldssnack til 4 personer:

  • 4 plater butterdeig
  • 200 gram cheddarost
  • 1 håndfull steinsopp (eller annen sopp om du ønsker)

Slik gjør du det:

  1. Ha butterdeigen på bakepapir. Riv opp osten. Ha den over butterdeigen.  Ha soppen over osten.
  2. Stek i ovnen på 220 grader i 15 minutter (eller til butterdeigen har hevet seg og blitt lysebrun)

 

PS: Ha gjerne karamellisert løk, parmesan, skinke, bacon eller det du måtte ønsker på butterdeigen – det er også veldig godt !