Det er utrolig mye man kan gjøre med gjærbakst og jeg finner mye inspirasjon på Pintrest til å gjøre noe nytt. Her har jeg brukt en tidligere rundstykkeoppskrift og laget kremmerhus av deigen. Mye godt som kan stappes oppi, og ikke minst kommer omgivelsene dine til å gi deg stående applaus for din kreativitet og innsats. Så har du en dårlig dag og trenger å få selvtilliten til å blomstre litt – kast deg over denne oppskriften.
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- 50 gram smør
- 5 dl melk
- 1 pk gjær
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- Ca 13. dl hvetemel
- Egg
- Aluminiumsfolie – lag kremmerhus i ønsket størrelse av folien. Deigen skal surres rundt folien.
[/ingredients]
[directions title=»Fremgangsmåte:»]
- Bland sammen hvetemel, salt og sukker i en bolle
- Smelt smør i en liten kasserolle, ha i melk og varm opp til det er lunkent (38 – 40 grader). Rør ut gjær i væsken. Ha væsken sammen med det tørre og rør godt. Det er viktig å blande gjærbaksten slik at den blir smidig og glatt – det gjør baksten lettere å jobbe med og resultatet blir penere og bedre.
- La deigen heve til dobbelt størrelse.
- Kna deigen godt på en melet benk/bakeplate. Del deigen i 10 deler. Rull ut hver del til en lang tynn pølse. Surr deigpølsen rundt foliekremmerhuset. Start nederst. La kremmerhusene etterheve i 20 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter eller til de har fått en lysebrun farge.
- Når kremmerhusene har blitt avkjølt tar du ut aluminiumsfolien. Nå kan du fylle kremmerhusene med det som faller deg inn eller har i kjøleskapet..
[/directions]
Og husk – ta imot applaus og skryt med verdighet.