Det er utrolig mye man kan gjøre med gjærbakst og jeg finner mye inspirasjon på Pintrest til å gjøre noe nytt. Her har jeg brukt en tidligere rundstykkeoppskrift og laget kremmerhus av deigen. Mye godt som kan stappes oppi, og ikke minst kommer omgivelsene dine til å gi deg stående applaus for din kreativitet og innsats. Så har du en dårlig dag og trenger å få selvtilliten til å blomstre litt – kast deg over denne oppskriften.

[ingredients title=»Ingredienser:»]

  • 50 gram smør
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • Ca 13. dl hvetemel
  • Egg
  • Aluminiumsfolie – lag kremmerhus i ønsket størrelse av folien. Deigen skal surres rundt folien.

[/ingredients]

 

[directions title=»Fremgangsmåte:»]

  1. Bland sammen hvetemel, salt og sukker i en bolle
  2. Smelt smør i en liten kasserolle, ha i melk og varm opp til det er lunkent (38 – 40 grader). Rør ut gjær i væsken. Ha væsken sammen med det tørre og rør godt. Det er viktig å blande gjærbaksten slik at den blir smidig og glatt – det gjør baksten lettere å jobbe med og resultatet blir penere og bedre.
  3. La deigen heve til dobbelt størrelse.
  4. Kna deigen godt på en melet benk/bakeplate. Del deigen i 10 deler. Rull ut hver del til en lang tynn pølse. Surr deigpølsen rundt foliekremmerhuset. Start nederst. La kremmerhusene etterheve i 20 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter eller til de har fått en lysebrun farge.
  5. Når kremmerhusene har blitt avkjølt tar du ut aluminiumsfolien. Nå kan du fylle kremmerhusene med det som faller deg inn eller har i kjøleskapet..

[/directions]

 

Og husk – ta imot applaus og skryt med verdighet.