Om ikke mange dagene går vi ut i ferie, og alle hjerter gleder seg til det. Ferie for oss betyr å gjøre ting vi i hverdagen ikke får tid til. En av de tingene vi sjeldent får tid til er lang og god frokost. Nå skal vi i 4 uker ta oss tid til lang og god frokost – og da er det greit å ha god frokostmat liggende i fryseren eller lage kvelden i forveien (ikke spesielt morsomt å bruke 1 ½ time om morgenen til å lage frokost til en gjeng morgentrette sultne mennesker). Horn er alltid populært hjemme hos oss. Og her er en standard oppskrift på horn.
[ingredients title=»Du trenger til horn:»]
- 50 gram smør
- 5 dl melk
- 1 pk gjær
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- Ca 13. dl hvetemel
- Egg
- Frø
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Bland sammen hvetemel, salt og sukker i en bolle
- Smelt smør i en liten kasserolle, ha i melk og varm opp til det er lunkent (38 – 40 grader). Rør ut gjær i væsken. Ha væsken sammen med det tørre og rør godt. Det er viktig å blande gjærbaksten slik at den blir smidig og glatt – det gjør baksten lettere å jobbe med og resultatet blir penere og bedre.
- La deigen heve til dobbelt størrelse.
- Kna deigen godt på en melet benk/bakeplate. Del deigen i 2 deler. Kjevle hvert emne ut til en stor rund leiv. Skjær leiven i 6 deler og rull dem sammen til et horn. La hornene etterheve i 20 minutter. Stek hornene midt i ovnen på 225 grader i 10 minutter eller til de har fått en lysebrun farge.
- Avkjøl
[/directions]