For første gang drister vi oss til å forsøke å sette opp et forslag til ukemeny basert på noe av det snadderet vi har lagt ut på bloggen vår så langt. Det er St. Hans på tirsdag, så vi klemmer inn en liten halvfeiring der selv om det er hverdag. Det er lov å kose seg litt da også, vi praktiserer litt hverdagsfest titt og stadig. Det er sommer, så vi har valgt litt lett mat som passer til årstiden. Sommeren er jo altfor kort uansett, så best å få mest mulig ut av den 🙂

 

Mandag: Blomkålsuppe med steinsopp og bacon

blomkålsuppe med steinsopp og bacon

Det er greit å starte uka med en suppemiddag synes vi, og dette er ei suppe som er god, fyldig og som metter. De fleste har nok ikke steinsopp liggende, men du kan godt bruke annen tørket sopp. Du får kjøpt tørket sopp på Meny, Ultra osv. Du kan selvfølgelig droppe soppen også, suppa funker helt fint uten. Derfor: Start uka med god samvittighet, dette er sunn mat! Og når maten smaker så godt, er det lett å ha god samvittighet også.

Oppskriften på blomkålsuppe finner du her.

 

Tirsdag: Ytrefilet av okse med coleslaw, grillet squash, confiterte tomater og ramsløksmør

ytrefilet av okse

Tirsdag er det St. Hansaften, og vi synes det er på sin plass å slenge noe på grillen da. Fint vær er det meldt også, i hvert fall her på østlandet. Dette er grillmat som er både god og relativt sunn, ikke tar den lang tid å lage heller. Dette passer supert hvis du skal lage litt hverdagsfest hjemme. De fleste er på jobb på tirsdag, men denne klarer du fint å fikse etter jobb. De færreste har ramsløk liggende, men hvitløk funker like godt. Oppskriften finner du her. Denne oppskriften er uten poteter, men ønsker du å servere noe ved siden av anbefaler vi bakte søtpoteter.

 

Onsdag: Bouillabaisse på 30 minutter

Bouillabaisse på 30 minutter

Bouillabaisse på 30 minutter

Onsdag tenker vi er en god dag å kjøre noe fisk på etter gårsdagens heftige kjøttmiddag. Det nærmer seg ferien, og mange spiser vel fiskesuppe på en eller annen brygge i utland eller gamlelandet. Vi tenkte man kunne tjuvstarte litt og fikse suppa sjøl. Det er ikke vanskelig, det tar ikke lang tid og er veldig godt! Så derfor: En forsmak på ferien fra oss her altså, oppskriften finner du her.

 

Torsdag: Lun kyllingsalat med asparges, bacon og sennepsvinaigrette

aspargessalat

Vi fortsetter med den gode samvittigheten, salat er fantastisk mat på sommerdager. Her kommer et alternativ som på alle måter er en fullverdig middag. Full av smaker og teksturer. Mat som dette blir aldri kjedelig, oppskriften finner du her.

 

Fredag: Tex Mex with a twist

Taco på fredag

Fredag er tacodag for mange. Noen av oss er dritlei av salte ferdigprodukter og lager tex-mexen sjøl. Det tar litt lenger tid, men er så absolutt verdt det! Tex Mex er fin sommermat, og nå om sommeren takler vi ofte litt mer kick i den også. Derfor, ikke spar på chipotlen 🙂 Oppskrifter på Tex Mex finner du her.

 

Lørdag: Shish kebab med tabouleh, hummus og hjemmelaget pita

shish kebab

Denne er det ikke så lenge siden vi lagde her for første gang, og den suste rett opp på min topp-ti liste over god sommermat. Usannsynlig godt, og egentlig ganske sunn mat også. Problemet er bare at man spiser alt for mye av den. Prøver du denne vil du absolutt ikke angre! Derfor: Imponer familien din med mat fra midtøsten på lørdag. Oppskrift på shishkebab finner du her.

 

Søndag: Biff Bulgogi med koreansk agurksalat og grillede nektariner

bulgogi

Siden vi først er utenlands, kan vi jo fortsette med det på søndagen. Korea er mer enn Samsung, Kim Jong-un og rare drikkevaner, koreanerne vet nemlig hvordan man lager heftig god mat også. Dette er mat som passer godt til sommer og sol, Koreas svar på tacoen. Absolutt verdt en anbefaling! Sunt er det også! Oppskriften finner du her.