Så var 17. mai igjen rett rundt hjørnet, og nettet hagler med forslag til hva man skal servere på grunnlovsdagen. Vi vil selvfølgelig ikke være noe dårligere, og kommer følgelig med noe vi tror passer godt som meny 17. mai. Mange fyrer opp grillen og jekker en øl, noen velger å kjøre et mer stilfullt måltid. Vi tar høyde for dette, og foreslår både grillmat og et forslag til en klassisk middag. Det burde være noe for en hver i vårt forslag til meny 17. mai altså…

Vi griller i år, og går for burgere og pølser. Vi har tenkt å kjøre en luksusvariant:

Verdens beste burger

Verdens beste hamburger med pulled pork, bacon, karamellisert løk, agurksalat og chipotlemajones

 

 

 

Synes man dette er i overkant, kan man selvfølgelig gå for denne. Vi lover at det er godt 🙂 :

Burger med pico de gallo og chipotlemajonesComfortfood: Burger med pico de gallo og chipotlemajones

 

 

 

 

Barna vil gjerne ha pølser, det hender jo at en voksen eller to gjerne tar en pølse også. Derfor er det kult å lage sitt eget tilbehør til pølsene. Trenger du noen forslag til dette finner du det her:

polsefestVM-mat fortsetter: Topping til pølser

 

 

 

 

 

Noen ønsker å kjøre en full treretter, her følger forslag til både forrett og hovedrett. (Desserten kommer lenger ned i innlegget). Her har dere en forrett som er kjapp å lage, og en klassiker av en hovedrett dere godt kan fikse mye av dagen i forveien. Det er ikke alle som har lyst til å stå hele dagen på kjøkkenet 17. mai.

kamskjellKamskjell med chorizo i parmesankurv

 

 

 

 

 

andeconfit

Andeconfit med rødløkskompott, hasselback poteter og smørstekte sukkererter

 

 

 

 

Til dessert kjører vi en skikkelig god og tradisjonell dessert som godt kan brukes enten du velger grill eller stivpyntet:

Dronning Mauds dessertDessert for en dronning – Dronning Mauds dessert

 

 

 

 

Da gjenstår bare å si gratulerer med dagen, kos dere på 17. mai. I morgen legger vi ut forslag til kaker dere kan lage til festen.