Vi nærmer oss påske, kun en uke igjen for mange før det braker løs med ferie og god mat. Men, det er som sagt en heeeel uke igjen, og vi kommer med et nytt forslag til ukemeny for uke 11. Vi regner med at mange har store planer for lammemiddager og en masse annet godt i påska, så derfor tenke vi at det kunne være passende med en litt lett ukemeny som kunne bidra til at folk virkelig kunne kose seg i høytiden med god samvittighet. Hele tre fiskeretter har vi fått klemt inn denne gangen, det må jo sies å være bra til oss å være. Dessuten har vi lurt inn et supergodt alternativ til tacoen på fredag. Sikkert mange som blir skeptiske her, men tro meg… Det er godt! Ha en strålende uke folkens!

 

Mandag:

isgalt

Mandag blir fiskedag, og vi prøver oss med Pannestekt isgalt med ovnsbakte rotgrønnsaker, snittebønner og estragonsmør. Finner du ikke isgalt funker det veldig godt med annen hvit fisk. Et lett og fint måltid blir det uansett, og med mange fine farger på tallerkenen.

Oppskriften finner du her

 

Tirsdag:

Spaghetti med salviesmør og bacon

Tirsdag tenkte vi at det passet med litt pasta, her i en av våre soleklare favoritter. Salvie, smør og pasta passer utrolig godt sammen. Dessuten er det utrolig lett og kjapt å lage det. Spaghetti med salviesmør, hvitløk og bacon på tirsdag altså!

Oppskriften finner du her

 

Onsdag:

Laksegryte med ingefær, karri og kokosmelk

Onsdag lager vi laksegryte med ingefær, karri og kokosmelk. Svigemors oppskrift dette, og svigermødre lager som kjent alltid god mat!

Oppskriften finner dere her

 

Torsdag:

aspargessalat

Torsdag har vi gjort til salatdag, og vi tenker det passer med en skikkelig middagssalat. Lun kyllingsalat med asparges, bacon og sennepsvinaigrette blir du god og mett av, ingen som griner på nesa av salat til middag når de får denne her…

Oppskriften finner du her

 

Fredag:

biff bulgogi

Her kommer vårt forslag til fredagsmenyen, et koreansk alternativ til tacoen. Funker litt på samme måte, men smaker helt annerledes. Et litt lettere alternativ er det også, og smaker virkelig supervidunderlig. Jeg har sikkert ikke laget den riktig, men har aldri testet den på en koreaner. Men godt er det uansett.

Oppskriften finner du her

 

Lørdag:

Bouillabaisse på 30 minutter

Lørdag tenkte vi det kunne smakt med en skikkelig fransk og god fiskesuppe. Himmelsk å dyppe brødbiter i, masse god sjømat å meske seg med. Best av alt, den er laget på en drøy halvtime.

Oppskriften finner du her

 

Søndag:

Biff Bourguignon

Søndag klinker vi til med en skikkelig besteborgerlig middag, og lager Biff Bourguignon. Tar litt tid, men hjelp! Så godt det smaker. Ukens høydepunkt!!!

Oppskriften finner du her