Nå er det lenge siden vi har kommet med forslag til ukemeny for den kommende uken, så nå er det virkelig på tide! Jeg har fått pepper for ikke å ha med minst to fiskemåltider i ukemenyene mine før, så denne gangen finner dere i hvert fall to fiskemåltider i vår snadrete ukemeny for uke 9, den første uka i mars. Tenk… Vi er der allerede, nå er våren rett rundt hjørnet. Jada, vet jeg er vel optimist her, men det er lov å håpe…

 

Mandag:

Løksuppe med bacon

Det er aldri gøy å begynne på jobb igjen etter helga, opp med grålysningen nok en gang… Er du som meg, og har en liten personlig krise hver morgen, og aldri er skikkelig våken før lunsj kan det være greit å gjøre det enkelt på en mandag. Vi foreslår løksuppe med baconflåte, enkelt og kidsa digger det!

Oppskriften finner du her

 

Tirsdag:

panert flyndre

Vi lar tirsdagen være fiskedag, og hva passer bedre enn panert flyndre dersom du vil at ungene skal spise mer fisk. De voksne også når jeg tenker etter… Fantastisk godt, og veldig enkelt å få til. Flere millioner danske tar vel ikke feil, sprøstekt flyndre er tingen.

Oppskriften finner du her

 

Onsdag:

flesk

Onsdagen smeller vi til med skikkelig norsk bondekost. Dette har vært en av mine ubestridte favoritter i mange år, og jeg kan trygt stå inne for den! Vi har gjort en liten vri med sennep i forhold til den heltradisjonelle varianten, men dette er fortsatt flesk og duppe på sitt beste!

Oppskriften finner du her

 

Torsdag:

Spagetti med hvitløk, parmesan, chilipølse og tomater

Ingen ukemeny uten pasta fra vår kant. Her kommer det en enkel, men velsmakende og veldig italiensk variant som du lager på 1-2-3. Spaghetti med hvitløk, parmesan, chilipølse og tomater. Supergodt!

Oppskriften finner du her

 

Fredag:

Taco på fredag

Vi varierer ofte på hva vi serverer på fredager her i huset, men har etter hvert skjønt at gjennomsnittsnordmannen helst vil ha taco eller annen Tex-Mex på fredagene. Istedet for å bruke småkjipe ferdigprodukter, kan man jo i hvert fall lage alt fra bunnen av sjøl. Mye bedre, mye sunnere og kudos for innsatsen fra familien 🙂 Ikke er det spesielt vanskelig heller!

Oppskriften finner du her

 

Lørdag:

Lørdagskylling

På lørdagen lager vi lørdagskylling i panne. Kort og greit! Veldig enkelt, veldig godt, alle liker dette!

Oppskriften finner du her

 

Søndag:

Torskeplomme

Det er skreitid nå, men prisen på fersk torsk og skrei tilsier søndagsmiddag. Her kommer et supergodt forslag til hva du kan gjøre med den.Skinnstekt torskeplomme med ertepuré, stuet spinat og dillsmør.

Oppskriften finner du her