Vi synes vi fikk så god respons på vårt forrige forslag til ukemeny, så vi våger oss på å komme med et nytt et. Forrige gang fikk jeg kjeft for ikke å ha med nok fisk, så denne gangen har jeg valgt å ta med to fiskemiddager. Ikke noe å grine på nesa av, dette er to snadrete middagstips som det er vel verdt å prøve seg på. Ingen av forslagene mine er vanskelig å lage, ingen krever voldsomt mye arbeid. Men jeg tror jeg kan love at familien setter pris på dem dersom du forsøker deg på å lage en, flere eller alle av dem. Håper i hvert fall det!

 

Mandag: Fajitas med finnbiff

finnbifffajitas

 

Mandag pleier å være en stressa dag for mange av oss, så vi starter uka med noe som ikke tar spesielt av hverken tid eller krefter. Finnbiff fajitas har vært på bordet her hjemme flere ganger i år allerede, et veldig godt middagsalternativ når man er sliten etter jobb. Sunt er det også! Derfor… Vi starter vår ukemeny med denne!

Oppskrift på fajitas med finnbiff  finner du her

 

 

Tirsdag: Seibiff med blomkålpuré, søtpotet, estragontomater og chorizo

seibiff

 

Tirsdag blir fiskedag i vår ukemeny, og vi kjører fisk vi tror alle vil like. Seibiff er en vinner hos store og små her i huset i hvert fall. Vi gjør litt ekstra fest av den med godt tilbehør også. Det smaker godt, og dette er fullt av næringsstoffer, antioksidanter, vitaminer og jeg vet ikke hva… Med andre ord, dette er sunt OG godt!

Oppskrift på seibiff finner du her

 

 

Onsdag: Tomatsuppe med kylling og timian

tomatsuppe

 

Ingen ukemeny uten en suppedag, og tomatsuppe er noe de fleste liker. Hvorfor noen gidder å lage suppe på pose er meg en gåte, det er like enkelt å lage sin egen fra scratch. 1000 ganger bedre blir den også. Denne har blitt godt mottatt både her hjemme og fra leserne våre, da fortjener den en plass i ukemeny også.

Oppskriften på tomatsuppe finner du her

 

 

Torsdag: Laksegryte med ingefær, karri og kokosmelk

Laksegryte med ingefær, karri og kokosmelk

 

Min kjære svigemor Unni Dalene sin laksegryte blir ukas fiskemat nummer to. En høydare når det gjelder bruk av rød fisk spør du meg! Den smaker mye, og er riktig så sunn også.

Oppskrift på laksegryte finner du her

 

Fredag: Empanadas med kjøttfyll

empanadas

 

Vi dropper tacoen i vår ukemeny denne uka og anbefaler empanadas i stedet. Klarer du ikke å ligge unna smaken av Tex-Mex, kan du alltids tacofisere denne. Men vi kan anbefale fyllet vårt, du kommer ikke til å angre på det! Absolutt verdig å trone på bordet under gullrekka!

Oppskrift på empanadas med kjøttfyll finner du her

 

 

Lørdag: Den ultimate Spagetti Carbonara

spagetti carbonara

 

Vi gjør lørdagen til pastadag, og siden det er helg er det vel få ting som passer bedre enn den beste oppskriften på spagetti Carbonara som finnes? Kjapt å lage, og god som gull!

Oppskriften på spagetti Carbonara finner du her

 

 

Søndag: Brun lapskaus

Brun lapskaus

 

Vi nærmer oss høst, og dette er fantastisk høstmat! Eller… Det er fantastisk mat uansett årstid egentlig, kanskje bortsett fra de aller varmeste dagene. Typisk søndagsmat er det i alle fall, tar litt koketid men passer mer eller mindre seg sjøl.

Oppskriften på brun lapskaus finner du her

 

Så der har du det, vårt forslag til ukemeny! Stort sett sunt, veldig godt og enkelt å lage!

Ha en strålende uke alle sammen!