I mange år har jeg vært vitne til min manglende evne til å lage matpakker som er så gode at matboksen kommer tom hjem fra barnehage eller skole.  Jeg har ikke tall på alle de matboksene jeg har åpnet på kvelden, og hvor jeg finner bevis for at barnet ikke har likt maten jeg lagde på morgenen. Jeg har måttet grave ut fuktige skiver med ost, leverpostei og annet pålegg som ligger godt klistret til matbokslokket. Det ville aldri falt meg inn å spise noe av det som lå i den matboksen.  Så da jeg i helgen fikk se et eksemplar av en nyyyyydelig matpakke (som ikke jeg hadde laget) som mitt barn hev seg over med iver og glede bestemte jeg meg for at jeg skal gjøre en hederlig innsats for å bekjempe kjedelige matbokser. Jeg har ikke tenkt å lage artige figurer og kreasjoner, for det er jeg ikke god på. Men i dag laget jeg grove ost og skinkemuffins, som jeg har tenkt å sende med i matboksen fremover i håp om at snuppelura vil bli fristet til å spise matpakken sin.

Så her er oppskriften på første forsøk på å bekjempe kjedelige matpakker.

 

Dette trenger du:

 • 2 dl hvetemel
 • 2,5 dl sammalt hvete
 • 1,5 dl havregryn
 • 2,5 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts paprikapulver
 • 1 ts oregano
 • 70 gram smeltet smør
 • 2 dl melk
 • 1 egg
 • ½ pk smårett skinke
 • 1 boks mozzarella (små kuler) – eller 1 pk fersk mozzarella

 

Slik gjør du det:

 1. Bland sammen mel, havregryn, bakepulver, salt, hvitløkspulver, paprikapulver og oregano. Pisk sammen smør, melk og egg før du har væsken over i det tørre. Rør inn skinke og ost.
 2. Stekes på 200 grader i ca 25 minutter midt i ovnen. (steketid vil variere fra ovn til ovn. Det har jeg erfart)
 3. Lite tips til slutt: hvis du ikke spiser opp alle muffinsene med en gang, ha dem i fryseren før de blir romtempererte, da er de saftige og gode når du tar dem ut igjen for å tines.

Da skulle du ha 12 ferdige ost og skinkemuffins til å putte i matpakka i morgen.