For oss som er mer enn middels interessert i fotball, er disse ukene vi nå er inne i den største festen som finnes. Det er kanskje drøyt å si at det bare er ens eget bryllup som kan måle seg med det, men vi er alikevel ganske close! En del av moroa ligger i å lage mat til matchen, det hører med lissom. Det er viktig at den ikke tar en evighet heller, tidslommene til slikt blir ofte kortvarige. Hjem fra jobb, leke litt med minsten, fikse mat, så match! Her kommer et glimrende alternativ, gutta kommer til å digge det 🙂
Denne lager du på kort tid, enten du lager den av rester eller av innkjøpt reinskav. 30 minutter holder fint! Pass bare på å ha alt i hus, så er det gjort på en, to, tre…
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 800 gram reinskav (to pakker) Eller rester av grillreinen fra helga dersom du har det.
- 8 fajitalefser
- 1 1/2 kartong kremfløte (den lille typen) eller rømme dersom du liker det.
- En pose sopp, sjampinjong eller kantarell
- 1 løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store gulrøtter
- 1 stor rød paprika
- 1 pose frisk spinat
- En splæsj soyasaus
- Litt geitost (ca 8 skiver)
- Ca 12 einerbær, knust i morter
- 1 god teskje rosmarin, finmalt i morter
- Smør til steking
- Salt og pepper
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Start med å skjære soppen i biter, og sleng den med litt smør i panna. La den steke noen minutter før du har i kjøtt, hvitløk og løk.
- Stek i panna til løk, kjøtt og sopp er stekt. Ha i en splæsj soya og pepre litt, ikke ta i for mye, du kan heller salte litt mer etterpå dersom det er behov.
- Ha i einerbær, rosmarin, fløte og geitost. Rør godt om og skru ned varmen. La dette koke inn til sausen tykner skikkelig. Rør om nå og da.
- Skjær gulrot og paprika i fine strimler. Ikke finhakk det, det er godt med litt krønsj.
- Varm lefsene litt før du skal bruke dem og fyll dem så med frisk spinat, paprika, gulrot og finnbiff.
- Rull sammen og server!
[/directions]
God kamp! Om kampen skulle være kjedelig, er i hvert fall ikke fajhitas med finnbiff det 🙂