Her i huset spiser vi myyyye pasta. Hvorfor? Jo, fordi det er godt, og ikke minst fordi det er veldig kjapp mat. I dag har vi fått svogeren min på besøk, og da må man kombinere kjapt med noe smått elegant. Man skal jo sette pris på gjestene sine også… Så da ble det pasta da, og jeg tenkte at en skikkelig god pasta med tigerreker ville gjøre susen. Når jeg sier pasta med tigerreker, så mener jeg pasta med villreker. Jeg vil sove godt om natta også, da går vi for bærekraftige alternativer!

Hele sulamitten er ferdig på under 30 minutter så sant du har husket å tine rekene først. Så sånn sett er det en halv time pluss tinetid. Jeg har litt dårlig erfaring med brå-tining, men det fungerer til nød. Uansett, her har du festmiddag på bordet i en fei. Fungerer både til hverdags og til helga dette. Har du ikke tigerreker, ja så funker det med store, vanlige reker også.

 

Til min pasta med tigerreker trenger du:

  • Ca 500 gram rå tigerreker
  • Ca 800 gram fersk pasta (hjemmelaget eller kjøpt)
  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss tomatpure
  • 1-2 glass hvitvin
  • Frisk oregano
  • Frisk persille
  • 1 beger cherrytomater
  • Revet skall og saft av en sitron
  • Salt og pepper
  • Litt chili fersk eller tørket
  • Olje til steking

 

Slik lager du pasta med tigerreker my way:

Start med å rense rekene, behold haletippen på

Sett på rikelig med saltet vann til å koke pastaen

Finhakk løk og hvitløk

Varm litt olje i en dyp panne, ha i løken og la den surre til den blir gul. Ha i rekene og la de kjapt få litt farge før du har i hvitløken.

Ha i tomatpureen og bland godt. Ha i hvitvin, chili og litt frisk oregano, salt og pepper.

Ha i sitronsaft og cherrytomater, og la det putre noen minutter.

Kok pastaen til den er al dente. Sil av pastaen og bland i sausen.

Dryss over litt finhakket persille, revet sitronskall og noen kvister med frisk oregano.

 

Vips, ferdig fest med pasta med tigerreker!

Vel bekomme 🙂