Jeg har sett at det verserer maaaange versjoner og oppskrifter på Sloppy Joes i disse dager. Alle er som regel i hovedsak hakket karbonadedeig, med litt løk og hauger av ketchup. Jeg tenkte at det her måtte være betydelig forbedringspotensiale, spesielt i forhold til alle ketchupvariantene. OK, jeg har en dæsj ketchup i min versjon av Sloppy Joes også, men resten av denne oppskriften på Sloppy Joes må sies å være relativt oppbola. Verdens beste Sloppy Joes? Vel… Det kan jeg nok kanskje ikke skryte på meg, det finnes sikkert mange oppskrifter der ute som er sinnsykt gode. Men jeg tror og håper at jeg ikke er så langt unna med denne oppskriften, min langtidsversjon av Sloppy Joes.

Sloppy Joes er en meget amerikansk rett, etter sigende ble den oppfunnet på Sloppy Joes bar på Key West. Kan ikke huske at jeg la merke til den når jeg var der, men vi snakker jo 30 år siden. Visstnok er det nettopp blant annet kjøttdeig, løk og ketchup servert i et hamburgerbrød som gjelder i originaloppskriften, men jeg ville gjerne lyxe den opp litt, og droppet kjøttdeigen. I min oppskrift på Sloppy Joes snakker vi langtidsbraisert top blade av okse, godgjort seg i øl, løk og andre godsaker i ovnen i ca 3 timer. Høres kanskje voldsomt ut, men den lager jo nærmest seg sjøl den den står å godgjør seg i ovnen mens du gjør noe annet mer eller mindre fornuftig.

 

Til min oppskrift på Sloppy Joes trenger du:

  • 1,2 kilo oksekjøtt, jeg brukte top blade men du kan sikkert bruke stykker som høyrygg
  • 2 skikkelige skiver sellerirot skåret i terninger
  • 2 gule løk. En i skiver og en finhakket
  • 1 purre
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika i biter
  • 1 halvliter øl, jeg brukte lyst øl her
  • 2 dl oksekraft
  • Worchestershiresaus
  • Soyasaus
  • Ketchup
  • Tomatpure
  • Salt og pepper
  • Smør til steking
  • Briochebrød
  • Noen salatblader og tomatskiver
  • Cheddar

 

Slik lager du Sloppy Joes:

  1. Start med å bruke kjøttet litt i en jerngryte. Salte og pepre kjøttet underveis.
  2. Fisk ut kjøttet, og ha i den skivede løken, selleriroten og purren i gryta. La dette surre til løken er begynt å bli blank, ha så i hakket hvitløk.
  3. Når dette er gjort, har du kjøttet tilbake i gryta. Grav en grop til kjøttet mellom grønnsakene. Hell på ølen og oksekraften.
  4. Ha i en dæsj worchestershiresaus, omtrent en god spiseskje sånn sirkus.
  5. Sett på lokk, og la den få kose seg i stekeovnen på 170 grader i ca tre timer.
  6.  Når kjøttet er ferdig, fisker du ut kjøttet og siler sausen over i en annen gryte. Kok inn sausen til den blir fin og konsentrert.
  7. Når kjøttet er kjølig nok, drar du det i filler med et par gafler. Omtrent som når du lager pulled pork.
  8. Ha litt smør i ei panne, og fres den finhakkede løken og paprikabitene til løken er gulnet. Ha i kjøttet, to ss tomatpure og et par øser av sausen. Bland godt.
  9. Er blandingen for tørr, har du i mer saus. Er den for fuktig, lar du den dampe fra seg litt.
  10. Smak til blandingen med worchestershiresaus, en god sprut ketchup, soyasaus og salt og pepper.

Da skal alt være klart til servering, luksusvarianten av Sloppy Joes. Serveres best i noen nybakte briochebrød (oppskrift på dette kommer senere på bloggen) et salatblad, en tomatskive og og skive cheddar på toppen. Gjerne med noen gode stekte poteter ved siden av!

Rock’n roll på tallerkenen dette!