Vi drister oss nok en gang på å komme med nok et forslag til ukemeny. Vi har forsøkt å finne retter som passer årstiden både med tanke på valg av råvarer og med tanke på å få lunet skrotten litt nå som det går mot vinter. Det er vel strengt tatt ingen av disse forslagene som er ekspressmat, men det er heller ingen som tar spesielt lang tid eller er spesielt vanskelige å tilberede heller. Vi håper dere liker ukemenyen vår.
Gulrotsuppe med kylling, koriander og ingefær
Høsten byr på mange gode rotgrønnsaker. Og når vi kombinerer det med en varm suppe og heten fra litt ingefær, burde dette være midt i blinken på sure hverdager. Lett og lage, sunt og godt å spise. En fin måte å starte en ukemeny på i våre øyne.
Gulrotsuppe med kylling, koriander og ingefær
Salat med kylling, rødbeter og en syndig god baconvinaigrette
Ingen uke uten minst en salat på menyen. Her fortsetter vi med rotgrønnsakene, riktignok med syltede rødbeter. Men du kan like gjerne bruke friske og gi dem en omgang i panna. Men det smaker veldig godt med syltede også, de søte rødbetene passer ypperlig til det salte baconet.
Salat med kylling, rødbeter og en syndig god baconvinaigrette
Pannestekt isgalt (eller torsk) med ovnsbakte rotgrønnsaker, snittebønner og estragonsmør
Igjen koser vi oss med ferske og fine rotgrønnsaker, sunt, sprøtt og forholdsvis kjapt å fikse! Det er viktig å ha fisk i en ukemeny, og dette er noe absolutt alle liker!
Pannestekt isgalt (eller torsk) med ovnsbakte rotgrønnsaker, snittebønner og estragonsmør
Chicken Pot Pie
Her tråkker vi til med en aldri så liten amerikaner. Veldig godt, passer perfekt til en hustrig høstdag. Relativt kjapt å lage er det også, og ungene elsker det!
Tex Mex with a twist …
Jada, vi har blafra denne før, også i en tidligere ukemeny! Men nå har vi kjørt så mange andre ting på fredagene at det er på tide å ta frem tex-mexen igjen. Og skal du lage taco, ja så dropp ferdigproduktene og fiks det sjøl! Det smaker så uendelig mye bedre, inneholder mye mindre sukker og salt gjør det også…
Ovnsbakt sjøørret (eller vanlig ørret) med sjøkrepssaus, persillepoteter og klassisk agurksalat
Ukemenyen trenger to fiskemåltid, derfor passer det godt å ta med en som er helga verdig. Dette er sunt og godt, en skikkelig klassiker!
Ovnsbakt sjøørret (eller vanlig ørret) med sjøkrepssaus, persillepoteter og klassisk agurksalat
Fårikål med brunet kjøtt
Og når vi først snakker om klassikere… Høstsøndag er tid for fårikål, og vi må derfor ha det med i vår ukemeny! Prøv gjerne denne varianten med brunet kjøtt, det vil du ikke angre på. Denne er ujevnet, men hvis du ruller kjøttet i mel før du bruner det får du en halvjevnet variant. Kjempegodt det også!
Så da skulle dere ha en ukemeny godt tilpasset årstiden! Håper det smaker 🙂