Suppe er populært hjemme hos oss. Det er godt og så føles det veldig sunt. Og vi trenger ikke mer enn at det føles sunt for å spise mye av det. Denne suppen pleier mamma å lage. Det som er fint med denne oppskriften er at den kan serveres til de som er allergiske for melk og gluten også – det er bare å erstatte melkeproduktene med rapsolje og kokosmelk. Vi bruker kokosmelk i denne, og synes faktisk det smaker enda bedre enn med melk eller fløte. Vi er opptatt av at kyllingene vi spiser skal ha hatt et godt liv og oppfordrer jo dere til å gjøre det samme. Uansett, her er i hvert fall oppskriften på hot kyllingsuppe a la Unni Dalene. Mannen min og lillejenta elsket denne suppa, og vi kommer til å lage den titt og stadig her hjemme også fremover. Sånn er det når man bor med en suppeelskende familie. Vel bekomme, ha en flott påske alle sammen!
Til 4 personer
Tid: 45 minutter
Til en gryte hot kyllingsuppe trenger du:
- 2 kyllingfileter
- 1 eple
- 1 løk
- 2 ss smør (kan også bruke melkefri margarin eller rapsolje)
- 1 ss karri
- 2 bokser hermetiske hakkede tomater
- 1 dl vann
- 3 dl matfløte (eller kokosmelk)
- 2 grønnsaks buljongterninger
- 1 ts sukker
- 0,5 dl finhakket persille eller vårløk
Slik lager du hot kyllingsuppe:
- Del kyllingen i biter, skrell og del eplet i mindre biter, finhakk løken.
- Smelt smøret med karri i en kjele, fres kylling, eple og løk i smøret og tilsett vann, tomater, buljongterninger og matfløten/kokosmelken.
- La alt få et oppkok og la det småkoke i 5 – 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Dryss hakket urter over suppen rett før servering.
Da er det bare å kose seg, du skal nå ha en fantastisk hot kyllingsuppe slik min mor lager den. Jeg lover at den smaker godt!