Multer skal ikke bare brukes til multekrem, selv om jeg tror det er primært det multer blir brukt til i disse tider. Jeg fikk for noen år siden servert akevittmarinerte multer til dessert på en gård på Hurumlandet. Jeg var skeptisk til en dessert som hadde akevitt i seg fordi jeg liker ikke smaken av akevitt i det hele tatt. Men en liten dæsj akevitt sammen med multer var helt fantastisk. Så nå foretrekker jeg akevittmarinerte multer fremfor multekrem.

Nevnte jeg at det kun tar 10 minutter å lage denne desserten med akevittmarinerte multer??

 

Akevittmarinerte multer

[ingredients title=”Du trenger:”]

  • 500 gram multer
  • 3 ss sukker
  • 4 ss akevitt
  • ¼ ts vanilje

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik fikser du akevittmarinerte multer:”]

  1. Varm om multene i en kjele til de er lune (ikke la dem koke).
  2. Rør inn sukker, vanilje og akevitt til sukkeret er oppløst.

[/directions]

 

Råkrem

[ingredients title=”Til råkremen trenger du:”]

  • 4 eggeplommer
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
  2. Pisk kremfløten stiv og rør det inn i eggedosisen.

[/directions]

 

Vips, en fantastisk dessert med akevittmarinerte multer og råkrem på bare ti minutter… Vel bekomme 🙂