Multer skal ikke bare brukes til multekrem, selv om jeg tror det er primært det multer blir brukt til i disse tider. Jeg fikk for noen år siden servert akevittmarinerte multer til dessert på en gård på Hurumlandet. Jeg var skeptisk til en dessert som hadde akevitt i seg fordi jeg liker ikke smaken av akevitt i det hele tatt. Men en liten dæsj akevitt sammen med multer var helt fantastisk. Så nå foretrekker jeg akevittmarinerte multer fremfor multekrem.
Nevnte jeg at det kun tar 10 minutter å lage denne desserten med akevittmarinerte multer??
Akevittmarinerte multer
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 500 gram multer
- 3 ss sukker
- 4 ss akevitt
- ¼ ts vanilje
[/ingredients]
[directions title=»Slik fikser du akevittmarinerte multer:»]
- Varm om multene i en kjele til de er lune (ikke la dem koke).
- Rør inn sukker, vanilje og akevitt til sukkeret er oppløst.
[/directions]
Råkrem
[ingredients title=»Til råkremen trenger du:»]
- 4 eggeplommer
- 4 ss sukker
- 4 dl kremfløte
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
- Pisk kremfløten stiv og rør det inn i eggedosisen.
[/directions]
Vips, en fantastisk dessert med akevittmarinerte multer og råkrem på bare ti minutter… Vel bekomme 🙂