Jeg gir meg ikke så lett med å slippe Valentinstemaet. Selv om Valentinsdag er en innhentet kommersiell feiring, så synes jeg at det er flott at vi har en dag hvor vi skal gi de menneskene vi er glade i ekstra oppmerksomhet. Når det er sagt, så er det utrolig lett å glemme denne dagen. Og du kan selv se for deg alt rabalder som oppstår hvis du står på søndag, uten gave, uten frokost på senga til kjæresten, ingen god middag til svigers som står utenfor døra di kl 14:00 med store forventninger om 3 retters gourmet middag. Et lite tips fra meg?? Dropp forretten i 3 retteren og fokuser på desserten i stedet. Desserten er for et måltid  det en blåserekke er for et band. Den sørger for å holde folk glade og fornøyde. Den tar måltidet til nye høyder. Og man vet at når det kommer dessert på bordet så kommer alt til å bli bra.

Dette er en oppskrift som tar deg 20 minutter å lage.

 

Til butterdeigshjerter med krem og markjordbær til 4 personer trenger du:

  • 2 plater butterdeigsplater
  • 1,5 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 4 ss syltetøy (helst nyrørte)
  • 1 egg til å pensle butterdeig

 

Slik gjør du det:

Kjevle butterdeigsplatene et par ruller (de skal bare bli litt tynnere). Stikk ut hjerter med hjerteformer. Prikk deigen med en gaffel.

Ha butterdeighjertene på en bakeplate. Pensle med egg. Stek butterdeigshjertene på 220 grader i 10 minutter (eller til de har fått en fin lysebrun farge)midt i ovnen.

 

Når hjertene er ferdig la dem avkjøle i noen minutter før du skjærer hjertene i 2 (på langs). Pisk kremfløte og sukker til krem. Ha krem på underste delen av hjertet, ha på syltetøy av markjordbær eller noe annet du liker og som kunne passe, og sett på øverste delen av hjertet. Pynt med melis, sjokolade eller nøtter.