Når jeg var liten (i det forrige århundre) var det stas å plukke rabarbra i hagen til farmor. Disse abnorme plantene med de sure stilkene ga meg mang en gang gåsehud, surgrimase og mageknip. Men med et yoghurtglass sukker som jeg dyppet rabarbraen i, ble rabarbra både søtt og godt. Og det har blitt et kjært barndomsminne.

I dag gomler jeg ikke rabarbra og sukker lengre, men det er MYE annet godt man kan bruke  rabarbra til. Jeg har prøvd meg på en tradisjonell rabarbragrøt. Her har jeg fulgt vår alles kjære Espelids oppskrift på rabarbragrøt fra den rødrutede kokeboken.

Nå er riktignok rabarbrasesongen nesten på hell, men med den kalde våren vi har hatt er det fortsatt mulig å finne fin rabarbra.

 

 

Til rabarbragrøt trenger du:

  • 6 stilker rabarbra (ca 700 gram)
  • 4 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 2,5 ss potetmel

 

  1. Skyll rabarbraen og skjær stilkene 2 cm brede biter. Kok opp vann og sukker, ha i rabarbraen og kok den mør.
  2. Rør potetmel ut litt kaldt vann og rør jevningen på i en fin stråle. (Det er viktig at potetmeljevningen helles i en tynn stråle under omrøring, ellers blir det bare masse klumper i grøten.)
  3. Kok opp grøten raskt og ha grøten over i en serveringsbolle. (strø gjerne sukker på grøten for å unngå snerk)
  4. Server rabarbragrøt lunken eller kald.

 

Jeg serverte rabarbragrøten med krem og nøttekrokan…VELDIG GODT !!!