Noen dager er grå og triste, og da er selvfølgelig dessert lov! Selv om det er på en hverdag! Litt hverdagsmagi for å sprite opp triste dager kan være alt som skal til for å gjøre dagen mye bedre. For oss som er født/oppvokst på 70 – 80 tallet, så vil frukt- og bærgrøter bringe frem nostalgiske minner også.  Rabarbragrøt, sviskegrøt, rødgrøt er bare noen av de vanlige hverdagsdessertene jeg fikk som barn. Jeg synes det er hyggelig å dele denne barndomsnostalgien med mine barn.  Jeg hadde ikke rabarbra eller svisker tilgjengelig, men fant masse deilige jordbær i fryseren. Så da var det å prøve seg på jordbærgrøt. Nostalgien falt i smak. Noen av oss spiste grøten med is, andre med fløte, noen med krem…og noen med alt sammen.

 

Ingredienser til jordbærgrøt:

  • 1 liter jordbær, gjerne frosne
  • 5 dl vann
  • 1, 5 dl sukker
  • 3 ss potetmel
  • Saften av ca 1 sitron
  • Mynte

 

Slik lager du jordbærgrøt:

  1. Bland bær, vann, sukker og potetmel i en kasserolle.
  2. Kok opp på middelsvarme.
  3. Jeg brukte en stavmikser for å mose bærene godt.
  4. Smak til med saften av sitron og mynte.
  5. Server med melk, fløte, krem, iskrem eller spis den bare slik som den er.

 

Så da er det bare å nyte restene av sommeren, jordbærgrøt med litt mynte gir litt følelse av sol, selv på de gråeste dagene.