Noen dager er grå og triste, og da er selvfølgelig dessert lov! Selv om det er på en hverdag! Litt hverdagsmagi for å sprite opp triste dager kan være alt som skal til for å gjøre dagen mye bedre. For oss som er født/oppvokst på 70 – 80 tallet, så vil frukt- og bærgrøter bringe frem nostalgiske minner også. Rabarbragrøt, sviskegrøt, rødgrøt er bare noen av de vanlige hverdagsdessertene jeg fikk som barn. Jeg synes det er hyggelig å dele denne barndomsnostalgien med mine barn. Jeg hadde ikke rabarbra eller svisker tilgjengelig, men fant masse deilige jordbær i fryseren. Så da var det å prøve seg på jordbærgrøt. Nostalgien falt i smak. Noen av oss spiste grøten med is, andre med fløte, noen med krem…og noen med alt sammen.
Ingredienser til jordbærgrøt:
- 1 liter jordbær, gjerne frosne
- 5 dl vann
- 1, 5 dl sukker
- 3 ss potetmel
- Saften av ca 1 sitron
- Mynte
Slik lager du jordbærgrøt:
- Bland bær, vann, sukker og potetmel i en kasserolle.
- Kok opp på middelsvarme.
- Jeg brukte en stavmikser for å mose bærene godt.
- Smak til med saften av sitron og mynte.
- Server med melk, fløte, krem, iskrem eller spis den bare slik som den er.
Så da er det bare å nyte restene av sommeren, jordbærgrøt med litt mynte gir litt følelse av sol, selv på de gråeste dagene.