Smuldrepai er så godt og enkelt at jeg har laget den med andre ingredienser tidligere på denne bloggen. Denne gangen har jeg på totalt 30 minutter (og ja..dette er inkludert steking) laget blåbærpai.  Paien er ypperlig å lage sammen med barna. De kan grise og kna smør, sukker og hvetemel og de slipper å vente lenge på at den skal bli ferdig stekt. Tilsett is, vaniljesaus eller krem.

 

Til blåbærpai trenger du:

  • 150 gram smør
  • 6 ss sukker
  • 4 dl hvetemel
  • 2,5 dl blåbær (eller tilsett blåbær etter behov)
  • Perlesukker

 

Slik gjør du det:

  1. Bland sammen smør, sukker og hvetemel. Denne blandingen blir ganske kornete, men du skal kunne pakke deigen sammen med fingrene.
  2. Smør en form med fett (smør).  Lag små kuler av deigen og strø det utover formen. Ha i deigkuler og blåbær vekselsvis. Avslutt med å tilsette deigkuler på toppen.
  3. Strø perlesukker over paien.
  4. Stekes i midt i ovnen på 225 grader i 25 minutter (eller til den får en fin farge)
  5. Server med krem, vaniljesaus eller is
  6. (Jeg lagde paien i små former. Slik blir det en fin porsjonsdessert.)

 

Vips, kjempegod blåbærpai på 30 minutter! Vel bekomme!