Eksamen er endelig ferdig for min 15 årige datter. Eksamen er en påkjenning for elevene og for en del av foreldrene. Så når siste innspurt av 10 års skolegang er over er det virkelig grunn til å feire. Når man skal feire noe synes jeg det er rett og rimelig at den som skal feires får velge meny, og denne gangen var det Sara som fikk velge. Som vanlig ønsket jenta seg reker, krabber og fruktsalat, og det fikk hun. Fruktsalaten denne gangen ble en litt annen variant av det jeg pleier å lage – det ble en Ambrosiasalat.

Ambrosiasalat kommer mest sannsynlig fra USA, selv om navnet skulle tilsi at den er gresk. En Ambrosiasalat inneholder primært ananas, mandariner o.l., marshmallows, kokos og krem. Jeg valgte å holde meg mest mulig til originalen – men tok med et par andre ingredienser også. Dette er en dessert som man kan ha hva som helst av frukt og nøtter i.  Jeg lagde den SUPERenkle varianten med frukt på boks. Noen vil si at å bruke frukt på boks er det samme som å banne i kirken. Vel..da får man banne da..Godt er det hvert fall 🙂

[ingredients title=”Ingredienser:”]

  • 2 bokser mandariner
  • 2 små bokser ananas
  • 1 stor boks fersken
  • 1 pakke pecannøtter
  • 1,5 dl kokos
  • 2 dl små marshmallows
  • 1 pk kremfløte
  • 2 ss melis

[/ingredients]

 

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Sil av saften fra mandarinene, ananasen og fersken. Hakk opp frukten i små terninger (jeg valgte å ikke hakke opp mandarinene..det ble så grisete).
  2. Pisk kremfløten sammen med melis. Rør inn frukten sammen med kremen.
  3. Ha i fin hakkede pecannøtter, kokos og marshmallows – rør godt sammen.
  4. Ha i kjøleskap frem til servering. Pynt gjerne med jordbær eller kirsebær.

[/directions]