Kjæresten min reiser igjen, London denne gangen. Pappa er hjemme med minsten. Vi har hatt pappa/datterhelg, og har egentlig kosa oss glugg ihjel. Svømt, trent, vært på kino, spist osv… Lillemor er i fiskebollehjørnet om dagen, men det er grenser for hvor mye fiskeboller en voksen mann klarer å takle. Derfor lot jeg barnet spise fiskebollene i går, mens far skulle kose seg med en heidundrandes biffmiddag med alskens tilbehør. Men så slo det meg… Det var Valentines, og jeg skulle liksom sitte her med en stor middag mutters alene. Som regel ikke noe problem, men på Valentines? Det ble rett og slett sinnsykt stusselig. Men så er det sånn at man må ha mat. Råvarene lå jo der, klare til å brukes. Og da får far en glup ide, han lager den mest innbydende og ultramacho biffsandwich han kan tenke seg. Da er det jo med ett helt innafor å spise alene er det ikke? Og når man lager en biffsandwich med alt det du kunne ønske deg, ja da må det vel sies å være verdens beste biffsandwich da! I hvert fall ble det mye mindre trist å sitte med en skikkelig biffsandwich enn en gallamiddag i ensom majestet. På min ensomme Valentines biffsandwich la jeg i hvertfall ekspressversjonen av en rødløkskompott, friske, sprø deilige tomatskiver, et par skiver utsøkt bacon, en skikkelig øse med tykk ostesaus, litt majones og litt sennep. Sandwichen ble selvfølgelig servert med noen ypperlige stekte potetbåter. Alt fikset på en noe drøy halvtime.

 

Til verdens beste biffsandwich trenger du:

  • Ca 200 gram prima, mørt biffkjøtt. (Jeg brukte ytrefilet)
  • 1 rødløk
  • 1 tomat
  • 2 skiver bacon
  • 1 burgerbrød
  • 2 never revet ost (jeg brukte en blanding av Norvegia og parmesan)
  • 1 dæsj soyasaus
  • 1 god dæsj god balsamicoeddik
  • 1 dæsj kremfløte
  • Litt sennep
  • Litt majones
  • Frisk timian
  • 3 poteter
  • 2 hvitløksfedd
  • Litt olje, for eksempel raps
  • Smør til steking

 

Slik lager du den:

  1. Start med potetene, skjær dem i båter og legg dem i en ildfast form. Ha på litt olje, salt og pepper og plenty med frisk timian. Vend litt på dem så de dekkes av blandingen. Stek dem på 240 grader til de er boblete og sprø. Det tar en drøy halvtime sånn cirkus.
  2. Skjær rødløken i skiver og stek rødløken med litt frisk timian i en panne til den er skikkelig karamellisert og fin. Ha i en liten dæsj soyasays og en god dæsj med balsamico og la det surre litt i panna. Ha løken over i en bolle, skyll panna og stek baconet.
  3. Ha skrellede hvitløksfedd sammen med smør i panna. Stek biffen slik du ønsker den. Ha på salt og pepper. Jeg øser alltid biffen litt underveis som jeg steker den med smøret.
  4. Smelt ost og litt fløte på lav varme til ostesausen. Ha i rikelig med pepper. Det er alltid godt.
  5. Så er det bare å bygge sandwichen, hva som ligger øverst eller nederst spiller ikke så stor rolle. Det viktigste er at du klarer å få med alt. Jeg begynte med litt majones, så tomat og bacon, så rødløken, skiver av biffkjøtt, ostesausen og en liten sprut usøtet sennep under topplokket

 

Biffsandwich er mat for konger! Og for ensomme forsmådde fedre som savner kona si!

Vel bekomme!