Her kommer oppskrift på en perfekt liten dipsaus til å dyppe dine hjemmebakte pitabrød i. Baba Ganoush er en svært vanlig del av libanesiske meze måltider. Meze er en type måltider med mange små retter på bordet samtidig, nærmest et libanesisk tapasmåltid. Etter hva jeg har skjønt finnes det mange navn på denne, syrerne har for eksempel også sine varianter av baba ganoush. Der heter den riktignok muttabal. Den har jeg laget før og dere finner oppskriften på den her. Baba ganoush er utrolig godt, og ikke minst lett å lage. Oppskriften på den kommer her:

 

Til Baba ganoush trenger du:

  • 2 hele auberginer
  • 5 ss med tahini
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • Finhakket frisk persille
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

 

Slik lager du Baba Ganoush:

  1. Prikk auberginene med en gaffel over det hele. Grill auberginene i ovnen eller på grill til de er myke.
  2. Bruk en skje og grav ut innmaten av auberginene. Skallet skal sitte løst nå som de er grillet.
  3. Ha auberginmassen i en blender og kjør den til mos. Ha i hvitløk, olivenolje og persille. Smak til med sitronsaft og salt/pepper. Kjør litt lil i blenderen for å blande og hakke skikkelig opp.
  4. Server dipen avkjølt i en bolle. Pynt gjerne med litt persille, chili og litt olivenolje.

 

Perfekt tilbehør til småretter, pitabrød o.l. Obligatorisk dersom du skulle finne på å lage meze. Du finner mange eksempler på mat fra midtøsten her på bloggen, både libanesisk, nordafrikansk og syrisk. Mat med masse smak i, lett å lage!

Ha et smakelig måltid!