Har du bananer som har mistet livsgnisten og i ferd med å bli brune og litt vel myke? Ikke kast dem..lag bananbrød! Det fins mange bananbrød oppskrifter, men denne her har det lille ekstra. Tilsett sjokolade og paranøtter!
Denne oppskriften er nok til 8 personer
Til bananbrød trenger du:
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- ¼ ts salt
- 4 dl moset banan
- 1 ss mørk rom
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1,8 dl sukker
- 120 gram usaltet romtemperert smør
- 2 egg
- 85 gram paranøtter (hakkes)
- 170 gram mørk sjokolade (smeltes)
- Brødform
Slik lager du bananrød:
- Forvarm oven til 180 grader. Gjør klar en brødform ved å smøre formen og ha i bakepapir.
- Ha mel, bakepulver og salt i en bolle. Rør godt og sett bollen til side mens du gjør klar resten av ingrediensene.
- Bland godt sammen de mosede bananene, rom, vaniljeekstrakt og 0,6 dl av sukkeret i en bolle. Og sette dette også til side.
- Pisk romtemperert smør og 1,2 dl sukker til den er hvit og kremet. Tilsett begge eggene, ett av gangen. Pisk til røren er jevnt og glatt. Tilsett så melblandingen og rør denne forsiktig inn til alt er rørt inn. Tilsett så bananrøren forsiktig inn. Del deigen i 2. I den ene delen tilsetter du 170 gram smeltet sjokolade. I den andre delen tilsetter du hakkede paranøtter.
- Hell deigen lagvis i brødformen. Dra en gaffel gjennom deigen for å få det marmorerte mønsteret.
- Stek kaken midt i ovnen i 60 – 70 minutter (eller til den er ferdig stekt – dette kan du sjekke ved å stikke en pinne eller lignende i kaken. Om pinnen er tørr når du tar den ut av kaken, er kaken ferdig)
- La kaken avkjøle før du har den ut av formen.
Vips, ferdige bananbrød! Nyt med et glass kald melk.