Jeg har vært så heldig å være omgitt av flinke lærere (skjønner jeg først nå i voksen alder) stort sett hele mitt liv. Og noen lærere sette dypere spor enn andre.  En av disse lærerne het Egil Haugen. Egil Haugen var regnskapslæreren min første året på handel og kontorlinjen på Drottningborg (for lesere født etter midten av 80 tallet så kan jeg informere om at det  het handel- og kontorlinjen den gang).

Haugen (som vi kalte han) var god på mange ting. Han var en dyktig pedagog, maler, låtskriver (Haugen skrev blant annet Drottingborgsangen. Og de som har gått på Drottningborg har sunget og grått høylydt av sangen ved skoleårets sluttJ), pianist, sanger og hadde også sine styrker når det kom til å bake bløtkake og vafler. Alle som har hatt Haugen i regnskapslære har fått hans berømte oppskrift på sukkerbrød. Denne oppskriften fikk vi tildelt i en av de første undervisningstimene i regnskapslære. Jeg kan ikke si at jeg husker alt jeg lærte i timene hans  – men bløtkaken glemmer jeg ikke –  og jeg kommer ikke til å glemme han.

 

Dette trenger du til et sukkerbrød:

  • 4 egg
  • 150 gram sukker
  • 50 gram potetmel
  • 100 gram hvetemel
  • 1 ts bakepulver

 

Slik baker du sukkerbrød:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Smør inn en rund kakeform (20 – 22 cm i diameter) slik at denne er klar når kakerøren er ferdig.
  2. Pisk sammen egg og sukker til luftig eggedosis (jo luftigere – jo bedre). Bland godt sammen potetmel, hvetemel og bakepulver. Vend det forsiktig sammen med eggedosis.
  3. Ha det over i kakeformen og stek i 30 minutter på 200 grader. (midt i ovnen)
  4. Jeg pleier å vende sukkerbrød på rist når kaken de ferdig – det ser ut som de holder formen bedre da.
  5. Fyll med krem, frukt, bær osv… Men husk å dynke kaken godt først!!!!!