Rullekake er en av de første kakene jeg lærte å lage. Vi pleide å lage den hos min venninne Torhild når jeg var med henne hjem etter skolen.  Hjemme hos Torhild var det alltid lov å lage noe godt og vi fikk lov til å lage det selv. I tillegg var det alltid nugatti tilgjengelig hjemme hos henne (og det var det ikke hjemme hos meg ). Dette betydde at jeg ELSKET å bli med Torhild hjem. Ikke bare fikk jeg være sammen med en god venninne – men vi fikk lage god mat i tillegg. Med denne oppskriften har jeg prøvd å tenke ut av rullekakeboksen og tatt et par grep for å gjøre rullekake litt mer dessertaktig. Jeg har brukt jordbær og rabarbra fordi det er sesong for det akkurat nå og fordi jordbær og rabarbra smaker så utrolig godt sammen, men det er selvsagt mulig å bruke annen frukt og bær.

Dette tok ca. 1,5 timer å lage.

Og det var nok til 5 porsjonsskåler

 

Slik lager du rullekake:

 • 3 egg
 • 1,5 dl sukker
 • 1,5 dl mel
 • ½ ts bakepulver
 • ½ ts vaniljesukker

 

Slik gjør du det:

 1. Kle en langpanne med bakepapir.
 2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker forsiktig i eggedosisen slik at ikke luften forsvinner ut av eggedosisen.
 3. Smør røren jevnt utover langpannen.
 4. Stek kaken midt i ovnen på 225 grader i ca 8 minutter. Her er det viktig å følge med fordi kaken blir veldig fort stekt.
 5. Når kaken er stekt skal kaken veltes med en gang over på matpapir (som er strødd med sukker) og bakepapiret tas forsiktig av. Om bakepapiret sitter fast kan du pensle bakepapiret med kaldt vann – da slipper kaken lettere.
 6. Smør jordbærsyltetøy over den varme kaken og rull den sammen fra kortsiden.  La kaken avkjøles med skjøten ned. Skjær kaken i skiver.

 

Dette trenger du til rabarbrakrem:

 • 4 store rabarbra som er vasket og skåret i biter
 • 4  ss sukker
 • 1 ts vaniljepulver eller frøene av  ½ vaniljestang
 • 2 ½ dl kremfløte
 • 2 ss sukker (til å ha i kremfløten når du pisker krem)
 • 2 ss creme fraiche

 

Slik gjør du det:

 1. Ha rabarbrabitene i en ildfast form. Strø sukker og vaniljen over rabarbra. Dekk til med aluminiumsfolie og sett i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter.  Når rabarbraen er ferdig bakt – la den avkjøle til romtemperatur. Press så all rabarbraen gjennom en sil slik at du kun har en tykk rabarbrasirup igjen.
 2. Pisk kremfløten og sukkeret til krem. Bland så inn rabarbrasirupen og creme fraiche.  La den avkjøles i kjøleskapet i ca 30 minutter.
 3. Slik setter du sammen rullekaken og rabarbrakremen:
 4. Bruk porsjonsskåler – gjerne gjennomsiktige slik at rullekaken synes. Ha rullekakestykkene langs kanten på skålen. Fyll opp med rabarbrakrem – pynt med et jordbær.

 

Så, sim salabim, for mange en ny måte å servere rullekake på… Vel bekomme!