Daglig ser jeg imponerende kakekreasjoner som folk har laget til bursdager, bryllup, konfirmasjoner etc. Det slår meg hvor utrolig mange flinke og kreative mennesker som fins rundt omkring. Og jeg kjenner ofte på litt misunnelse over det de får til. Jeg har likt å bake siden jeg var 10 år, men å pynte kake får jeg IKKE til. Jeg har prøvd å lage marsipanroser flere ganger, men stort sett ser det ut som noen har tråkket på rosen (og det kan kanskje være fordi jeg har tråkket på den i frustrasjon over å ikke få det til). Jeg har etter hvert innsett at kakepynting ikke er noe jeg har talent for. Men jeg synes det er for ille å skulle gi opp en hobby pga det. Så derfor henter jeg inspirasjon fra andre som pynter kaker, og pynter kake på en ekstremt enkel måte.  Denne sjokoladekaken ble inspirert av noe jeg så på Pintrest. Oppskriften på kakebunnen fant jeg på mormorsbeste.com. Den har jeg laget før og jeg synes den er god. Glasuren har jeg tatt fra Stiansens oppskrifts bok – den er utrolig god !!!

 

Dette trenger du til en sjokoladekake:

 • 400 gram smør
 • 4,5 dl vann
 • 8 ss kakao
 • 9 dl sukker
 • 9 dl hvetemel
 • 1 ts salt
 • 2 ts natron
 • 4 egg
 • 2 dl rømme

 

 1. Smør 2 springformer 24 cm med fett og ha bakepapir på både bunn og rundt kantene. Ha dem klare til kakedeigen er klar .
 2. Kok opp vann og smør i en kjele. Ha i alle ingrediensene utenom eggene og rørt godt sammen. Pisk inn eggene til slutt.
 3. Stek kakene i ovnen på 200 grader i 40- 45 minutter (eller til kakepinnen er tørr når du prikker kaken)

 

Glasur:

 • 450 gram melis
 • 150 gram smør
 • 3 ss kakao
 • 3 ts vaniljesukker
 • 6 ss kald kaffe

 

 1. Ha mykt smør sammen med resten av ingrediensene og pisk kraftig til det blir en luftig krem. Smør glasuren på mellom kakelagene og oppå kaken. Pynt med diverse smågodt og runde iskjeks.
 2. Jeg tror ikke det er nødvendig å forklare hvordan kaken skal pyntes- bildet sier forhåpentligvis sitt.

 

Lykke til – om kaken ikke skulle bli lekker, så gjør det egentlig ingenting. Sjokoladekake smaker godt uansett hvordan den ser ut.