Bavarois er en litt mer avansert mousse som franskmennene lager. Det er ikke spesielt vanskelig å lage bavarois, men det tar (som med all fransk mat) litt tid. Men det er verdt det. Jeg har denne gangen valgt å lage den med bringebær, men den kan lages med mange smaksvariasjoner. Prøv med sjokolade, mango, nøtter, appelsin, siton, baileys m.m. Lag den med det du liker.
[ingredients title=»Til bavarois trenger du:»]
- 3 eggeplommer
- 50 gram sukker
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- 1 stk vaniljestang
- 4 plater gelantin
- 3 dl kremfløte
- 1 kurv bringebær
- 75 gram melis
[/ingredients]
[directions title=»Slik lager du bavarois:»]
- Pisk eggeplommer og sukker til den er luftig og lys i en bolle som tåler varme.
- Ha gelantin i en bolle med kaldt vann
- Ha melk og fløte i en kasserolle, del vaniljestangen på langs, skrap ut vaniljefrøene og ha frøene og stangen i melkeblandingen. Varm det nesten opp til kokepunktet. Hell den vaniljemelken over i eggeplommene og pisk kraftig. Hell blandingen over i en kjele og varm forsiktig opp til nesten kokepunkt.
- Klem ut vannet av gelantin og bland den inn med vaniljesausen. Sil blandingen over i en annen bolle og la den avkjøle i kjøleskap. (når blandingen er kald nok).
- Visp kremfløten stiv
- Mos bringebær og melis til en pure.
- Bland inn vaniljesaus med krem og bringebærpureen. Fordel desserten i serveringsglass og avkjøl til den er stivnet.
- Pynt med bær og sjokolade.
[/directions]
Bavarois er en fantastisk dessert, anvendelig, elegant og veldig godt. Vel bekomme!