Det beste jeg vet er Einars brune lapskaus!  God, enkel norsk husmannskost gleder dette hjertet så mye at det må deles med dere alle. Ifølge Einar er hemmeligheten til en god brun lapskaus rikelig med stekt løk, noe denne retten absolutt bærer preg av.

Det er ikke mye man trenger av ingredienser til brun lapskaus. Dette er godt og billig :-). Det tar litt tid å lage dette – totalt ca 2 timer. Men det er verdt hvert ett minutt. Nå er Einar forkjøla, så da passet det godt med lapskaus når gubben synes så synd på seg sjøl.

 

[ingredients title=»Ingredienser:»]

  • 1,2 kg bankekjøtt
  • 3 store løk
  • I overkant av 1 kilo poteter
  • I underkant av 1 kilo gulrøtter
  • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Skjær kjøttet i terninger og brun kjøttet i en panne. Kok ut panna med vann mellom hver gang du har nytt kjøtt i panna og hell kjøttkraften i  en stor gryte sammen med det ferdigstekte kjøttet. Da får du med all den gode smaken som er i panna når du steker kjøttet.
  2. Skjær løken i skiver og stek dette til løken får en lysebrun/brun farge. Ha dette oppi gryta sammen med kjøttet.
  3. Hakk poteter og gulrøtter i terninger og ha det sammen med kjøttet og løken. Fyll opp med kaldt vann – slik at vannet står ca 3/4 opp til kanten av ingrediensene. Kok i ca. 1 – 1 ½ time, rør skikkelig om i gryta ofte slik at lapskausen tykner.
  4. Smak til med salt og pepper.

[/directions]

 

Kos dere 🙂