17. mai i morra… Noen spiser laks, noen fyrer opp grillen. Sjøl har jeg en tendens til å velge grillen, og ofte blir det burgere på menyen. Litt ofrid det er sommer, litt fordi det er enkelt, mest fordi det er så sinnsykt godt! Men det er nasjonaldag, og da må man skru opp burgerdekadensen noen hakk. I hvert fall kan du med hell gjøre det. Ikke er det spesielt vanskelig heller. Lag et par sauser sjøl, da blir burgerkudosen skrudd opp 1000-gangeren. Hvis du i tillegg slenger i en løkring eller to, pakket inn i deilig tørrsaltet bacon, ja da har du oppskriften på verdens beste burgere. I denne har jeg puttet en fantastisk majones med bakt hvitløk og laget en snadder BBQ-saus med Dr. Pepper i. Høres kanskje rart ut for mange, men sausen smaker ikke Dr. Pepper i det hele tatt. Men det er en av de aller beste BBQ-sausene du har spist, det kan jeg garantere deg! Det meste av det du trenger til denne burgeropplevelsen har du kanskje i skapet allerede, Dr. Pepper finner du trolig på din lokale Deli eller bensinstasjon? Hvis du ikke finner Dr. Pepper, bruk helt vanlig Cola! Sausene kan du fint lage på forhånd. resten er plankekjøring!

 

Til bakt hvitløksmajones trenger du:

3 hvitløk

Litt olivenolje

Salt og pepper

Et halvt glass god majones, eller lag den sjøl 150-200 gram

En skvis sitron

Sort pepper

Gjerne litt chipotle om du vil

 

Slik gjør du:

Skjær toppen av hvitløken, slik at du ser feddene. Legg de på et stykke aluminiumsfolie, ha over litt olje og salt og pepper. Pakk inn hvitløkene i folien slik at det blir tett.

Stek hele pakka på 200 grader i 45 minutter. Ta de ut, pakk ut hvitløken av folien og la dem avkjøle.

Når den er avkjølt tar du baksiden av en teskje og graver ut hvitløkskjøttet med skaftet på en teskje eller noe. Ha alt i en bolle.

Bland i majonesen, en skvis sitron og grovmalt pepper. Har du litt chipotle kan du godt ha i litt her.

Klar til servering!

 

Til Dr. Pepper BBQ-saus trenger du:

1 liten løk

2 fedd hvitløk

1 1/2 dl ketchup

2 ss tomatpure

3 ss worchestershire saus

1 ts tabasco

3 ss brunt sukker

2 dl DR. Pepper (Eller cola)

3 ss hvitvinseddik

5 ss ferdig brygget kaffe

Malt chipotle eller chili

Smør til steking

 

Slik gjør lager du Dr. Pepper BBQ-saus:

Finhakk løk og hvitløk, ha smør i en panne og varm opp. Ha i løk og hvitløk, la det frese i panna til løken er myk og fin. Den skal ikke bli brun!

Ha i alt det andre og rør godt om.

La det småputre på lav varme og koke inn til sausen blir tykk og fin.

Smak til med chili underveis slik at det ikke blir for sterkt.

Smak til med salt og pepper til slutt.

 

Da er det bare å legge opp burgerne på litt vakkert briochebrød, enten kjøpt eller selvbakt. Litt crispy salat, en tomatskive, en saftig burger, en skive burgerost pluss de deilige sausene. Klink gjerne inn en løkring surret i bacon for dekadensens skyld også. Blir ikke mer fest enn dette, ha en strålende 17. mai!