Jeg innrømmer det, jeg er en sucker etter comfortfood. Det er nesten så man leter etter anledninger for å trøstespise litt! I dag for eksempel… Jeg lasta ned den nye skiva til Röyksopp, en jevn og fin skive med det Röyksopp kan best, nemlig melankoli. Gikk rundt nede i byen i duskregnet med den på øret og tenkte: Dette er jo perfekt, nå må vi ha comfortfood! Og da gikk det selvfølgelig sånn… Gud ,jeg har så lite selvdisiplin noen ganger! Men uansett, det ble comfort food, og når jeg fikser comfort food da blir det selvfølgelig burger. Denne gangen en litt sydlig variant med pico de gallo og chipotlemajones.

 

Burgerne:

Du er ikke pokka nødt til å lage burgeren selv, men det er absolutt å foretrekke. Ikke er det vanskelig heller! Her kommer en oppskrift på en veldig enkel en:

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 1,2 kilo kjøttdeig/karbonadedeig (Beregn ca 200 gram per burger)
  • 2 små egg
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Kjøttdeigen skal være kjøleskapskald når du begynner. Bland eggene, salt og pepper inn i kjøttet med hendene. Ikke bruk maskin, da blir burgerne alt for kompakte.
  2. Form baller med hendene (ca 200 gram) og trykk de ut til burgere. La den være litt tynnere på midten enn i kantene, den jevner seg ut under steking.
  3. Sett dem tilbake i kjøleskapet frem ti de skal stekes/grilles
  4. Grill eller stek dem til de er medium rare, ha på salt og pepper under steking.

[/directions]

 

Pico de gallo

Pico de gallo er egentlig bare et litt fancy navn på tomatsalat med koriander, men det heter nå en gang så og da får vi kalle spaden for en spade. Passer veldig godt til burger gjør det uansett!

[ingredients title=»Her trenger du:»]

  • 1 1/2 pakke med søte, små cherrytomater
  • 1 potte frisk koriander
  • 1/2 løk
  • Saften av en halv lime
  • God olivenolje
  • Salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Hakk opp tomatene, løken og korianderen og ha det i en bolle.
  2. Ha i en god dæsj olivenolje og limesaften
  3. Smak til med salt og pepper

[/directions]

Chipotlemajones

Det finnes mange hippe måter å lage denne på, men her synes jeg det enkleste er det beste…

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • Et glass Hellmanns majones
  • Chipotle etter hvor mye hår du har på brøstet.
  • En dæsj amerikansk sennep

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Bland!

[/directions]

 

Da skulle det  meste være klart. Legg opp burgerne i etasjer, begynn med bunnen, så chipotlemajonesen, et lite salatblad, litt sylteagurk, burger, en skive cheddar, pico de galloen, litt ketchup og burgerhatten til slutt. Server gjerne med litt ovnstekte poteter, løkringer og et godt glass med porter. Fantastisk!