Dagens middagstips fra oss er en fantastisk liten vri på en italiensk klassiker som de aller fleste elsker! Og best av alt, den tar kun 20 minutter å lage og passer godt for de som har liten tid eller lyst til å stå lenge på kjøkkenet.
I denne oppskriften har vi brukt pancetta, noe det ikke alltid er så lett å få tak i her i Norge. Det er litt snodig egentlig, du får tak i det overalt ellers i verden. Men fortvil ikke, god bacon gjør nytten det også! Dette er uansett den perfekte spagetti carbonara!
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 500 gram fersk pasta, helst av den tynne typen spagetti
- 200 gram god pancetta (eller bacon hvis du heller vil bruke det)
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 5 eggeplommer
- 8 spiseskjeer revet parmesan + litt til topping
- 2 dl kremfløte
- 50 gram usaltet smør
- Gressløk
- Grovkvernet svart pepper
- Maldonsalt
[/ingredients]
[directions title=»Slik lager du den:»]
- Først av alt, sett en stor gryte med vann til koking, ha i godt med salt i kokevannet.
- Finhakk løk og hvitløk, del pancetta eller bacon opp i små biter.
- Stek pancettaen eller bacon i en panne. Når pancettaen begynner å bli stekt, ha i smøret, løk og hvitløk. La det stå i ca 5 minutter og putre.
- Visp eggeplommene sammen med fløten. Når det er godt vispet sammen, ha i parmesanen og rør godt sammen.
- Kok pastaen til den er al dente, det vil si fremdeles litt fast i fisken.
- Sil av kokevannet, la pastaen renne skikkelig fra seg så den blir tørr. Da sitter sausen bedre. Ha pastaen tilbake i gryten.
- Ha blandingen med pancetta og løk over i pastakjelen og bland godt.
- Hell over blandingen av egg, fløte og ost i pastaen og bland det hurtig sammen før egget begynner å stivne.
- Smak til med salt og grovkvernet pepper.
- Ha pastaen i tallerken eller på fat, dryss litt ekstra parmesan og hakket gressløk på toppen. Dryss gjerne også over litt god virgin olivenolje
[/directions]
Smakfullt måltid! Jeg har ikke laget noen italiensk spilleliste enda, men Sunday, sunday funker perfekt for meg i dag!