Noen dronninger er mer kjent enn andre. Dronning Kleopatra var kjent for sin skjønnhet. Dronning Viktoria var kjent for å ha regjert veldig lenge. Dronning Elisabeth var kjent for sin manglende evne til å sminke seg.  Og så er det vår egen dronning Maud som var kjent for sin tynne midje. At hun har fått en dessert oppkalt etter seg er litt ironisk med tanke på at hun var så tynn som hun var. Uansett om hun spiste denne Dronning Mauds dessert eller ikke er ikke så viktig – desserten er god!

 

[ingredients title=”Du trenger:”]

  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 1⁄2 dl rom
  • 200 g sjokolade , revet
  • Friske bringebær til pynt

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
  2. Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt den forsiktig over lav varme. Hell gelatinen i eggedosisen mens du visper. Stivpisk kremen og bland den i eggedosisen. Smak til med rom.
  3. Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en glassbolle.
  4. Server Dronning Mauds dessert med kransekake (eller annen småkake)

[/directions]