Frokosten er ikke det måltidet vi bruker mest tid på hjemme hos oss. På hverdager har vi nok med å få på oss fillene og rase avgårde til barnehage, skole og jobb.  Men en gang innimellom, når alt klaffer og vi har fri, tar vi oss tid til en sen og lang frokost (eller brunsj). Denne morgenen lagde jeg en eggmuffins som tok meg nøyaktig 5 minutter å piske sammen, og 15 minutter å steke i ovnen.  Denne oppskriften kan man gjøre veldig mye med, alt etter som hva man liker å ha sammen med egg. Jeg tok det jeg fant i kjøleskapet. Anbefales!

 

Ingredienser:

  • 4 store påleggskiver av kalkun (eller annet kjøtt)
  • 4 egg
  • 4 ss vann
  • 1 ts salt
  • 3 ss løk
  • 2 ss paprika
  • 4 ss revet gulost

 

Legg påleggskivene i muffinsformer slik at de danner en form som du kan ha eggestanden i.

Pisk sammen egg, vann og salt. Tilsett løk og paprika i eggestanden. Hell eggestanden i påleggsformene. Strø over gulost, eventuelt litt revet parmesan.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10-15 minutter.