Siden 90 tallet har taco vært et fast fredagsinnslag i mange tusen norske hjem. Også vårt. Jeg liker ikke å innrømme det, men jeg er faktisk veldig glad i denne tradisjonen. På 90 tallet gikk det riktig nok mest i halvfabrikat og jeg var godt fornøyd med det. Så lenge jeg hadde hjemmelaget guacamole, var det ikke så viktig med hva eller hvordan tacoen ble servert. Over 20 år senere er det ikke tilfelle lengre. Jo, jeg er veldig, veldig glad i guacamole ennå, og kan spise en hel bolle med skje. Men nå foretrekker jeg tex-mex laget og servert med noe annet enn halvfabrikat.  Her om dagen så jeg en video hvor denne fajitaskaken ble presentert – noe nytt å prøve, tenkte jeg – uten å måtte bryte fredagstradisjonen. Fajitaskake altså, her er oppskrift:

 

Oppskrift på en fajitaskake til 4 personer:

Fyllet:

 

Fajitas:

  • 400 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • ½ dl rapsolje
  • 1 ts salt
  • 2 dl vann

 

 

 

Slik gjør du det:

Fyllet:

Skjær kyllingfilet, løk og paprika i strimler. Ha ingrediensene i en ildfastform som er smurt med rapsolje. Strø over tacokrydder. Stek dette i ovnen på 195 grader i mellom 30 -45 minutter (alt etter som hvor store kylling strimlene er).

Fajitas:

Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt. Tilsett olje og vann. Bland godt og la deigen hvile i 30 minutter. Kjevle ut deigen til ønsket fajitas størrelse og stek dem på begge sider i en tørr teflonpanne. Denne oppskriften ga meg 8 lefser.

Når fyllet og lefsene er stekt kan du begynne å sette sammen fajtaskaken.

Finn frem en kakeform. Jeg brukte en form på 20 cm i diameter. Smør formen med litt rapsolje. Ha i en lefse i bunnen av formen. Ha på litt av fyllet. Strø over revet ost. Og så en lefse til. Dette gjør du til kakeformen er fylt. Avslutt med ost. Ha fajitaskaken tilbake i ovnen på 195 grader og stek til osten er smeltet. La kaken avkjøle noen minutter før du tar av ringen av kakeformen. Server med det du måtte ønsker – men du MÅ servere med rømme og ikke minst MASSE guacamole.